Erhverv

Apple indgår skilsmisse med Intel

Siden 2005 har Apple brugt Intels processorer i dets computermodeller, men det er slut nu.

Apple vil i fremtiden gøre brug af firmaets egne M1 chips. Foto: Michael Kappeler/AP

Da Apple tirsdag offentliggjorde tre nye produkter i firmaets computer-portefølje, lignede det på ydersiden ikke, at der var de helt store ændringer fra forhenværende modeller.

Indmaden var dog en anden sag, for efter at have brugt processorer fra teknologigiganten Intel i 15 år, indebar Apples nye lancering en brug af Apples egen chip - M1’eren.

Dette skriver CNBC.

Apple er en af verdens førende computerproducenter, og derfor er det noget af et hak i tuden for Intel, at Apple ifølge CNBC har til hensigt at bruge dets egne chips i alle dets fremtidige produkter.

Hos Intel mener man fortsat, at man har det bedste produkt.

»Vi mener, at Intel-drevede computere giver globale kunder den bedste oplevelse på de områder, de værdsætter mest, og er den mest åbne platform for udviklere,« siger en talsmand for Intel ifølge CNBC, da nyheden om Apples ønske om skilsmisse blev offentliggjort.

Modellerne, som Apple præsenterede tirsdag, var en MacBook Air laptop, en MacBook Pro laptop på 13 inces og en Mac Mini desktop-computer.

Ifølge et estimat fra analysevirksomheden Gartner er Apple verdens fjerdestørste computerproducent. De tre største producenter er Lenovo, HP og Dell.

Lenovo er ifølge Gartner den klart største producent i tredje kvartal 2020 med en markedsandel på 25 pct., mens Apple står noteret for knap otte pct. af pc-markedet.

Læs også
Top job