Erhverv

Kinas techselskaber har haft en hård onsdag

Rygter om strammere lovgivning og en sektor der er hårdt ramt af vaccinenyheder betyder store aktiefald for Kinas største techselskaber.

(Imaginechina via AP Images)

Med offentliggørelsen af en ny, strammere lovgivning har Kinas enorme techselskaber haft en særdeles hård onsdag. Det kinesiske marked lukkede kl. 9. dansk tid, og det var med store aktiefald i netop denne sektor.

Det skriver amerikanske CNBC.

På børsmarkedet i Hong-Kong fik e-commercegiganten Alibaba kurstæv. Aktien faldt 8,86 pct., mens Tencent faldt med 5,38 pct. Også smartphoneproducenten Xiaomi faldt med 5,73 pct., ligesom Alibaba-udfordreren JD.com havde en af de dårligere dage. Den aktie faldt med 8,11 pct.

Det bredere Hang Seng Tech index tabte også værdi, og faldt samlet 5,6 pct.

Ifølge CNBC’s beregninger, så har Kinas førende fem techselskaber tabt en samlet værdi på 250 mia. dollars, eller godt 1,5 billioner kr., på aktiefaldene denne onsdag.

Den kinestiske statsadministration for markedsregulering offentliggjorde i går et udkast til en række nye love der sigter mod at dæmme op for monopolistisk adfærd på internetplatforme og i selve techbranchen i det kinesiske, som i høj grad er domineret af nogle ganske få, men meget store selskaber.

Ligesom i Danmark og resten af verden er der dog i Kina også en sektorrotation i gang på aktiemarkedet efter nyheden om en vaccine. Investorerne sælger i højere grad ud af techselskaberne, som har klaret sig godt under coronapandemien, og det kan have en selvforstærkende effekt på aktiekurserne, lyder det fra CNBC.

Nyheden om ny lovgivning på det kinesiske techmarked kommer efter, kinesiske Ant Groups gigantiske børsnotering i sidste uge blev suspenderet af de kinesiske myndigheder ganske kort før første handelsdag. Alibaba ejer 33 pct. af Ant Group, og dengang tabte aktien mere end 7 pct. af sin værdi.

BRANCHENYT
Læs også