Serier

Siemens ser vækst i 2021 trods coronapandemi

Corona rammer verden
Foto: Jasper Carlberg

I forbindelse med sit regnskab for fjerde kvartal og dermed hele regnskabsåret sætter teknologikæmpen Siemens nu tal på forventningerne til 2021.

Overordnet set venter Siemens nemlig ikke, at covid-19-pandemien vil have en langvarig effekt på verdensøkonomien selvom selskabet samtidig ser, at valutamodvind vil påvirke væksten i volumen og det justerede driftsresultat målt som EBITA i nogle af selskabets forretningsområder.

I Digital Industries venter Siemens, at den sammenlignelige omsætning vil vokse beskedent, og at den justerede driftsmargin, EBITA-marginen, vil lande på mellem 17 og 18 pct., mens der for Smart Infrastructure-forretningen ventes en moderat vækst i omsætningen og en justeret EBITA-margin på 10-11 pct.

I Mobility-forretningen er der en stor ordrebog, der skal eksekveres på, så her venter Siemens en justeret EBITA-margin på 9,5-10,5 pct. i 2021.

- Hvis forventningerne som beskrevet ovenfor bliver opfyldt i regnskabsåret 2021, forventer vi, at nettoresultatet vil stige moderat fra 4,2 mia. euro i regnskabsåret 2020 på trods af en potentielt kraftig valutamodvind, skriver Siemens i regnskabet.

I 2020 fik Siemens samlet ordrer for 60 mia. euro og landede en omsætning på 57,1 mia. euro. Selskabet havde en justeret EBITA-margin på 14,3 pct.

Siemens-aktien faldt onsdag 0,7 pct. på børsen i Frankfurt.

BRANCHENYT
Læs også