Erhverv

Trump forbyder investeringer i visse kinesiske selskaber

Det er det første større politiske initiativ, siden det stod klart, at den siddende præsident tabte kampen om de næste fire år i Det Hvide Hus.

Det Hvide Hus forbyder amerikanske investorer at investere i 31 kinesiske selskaber. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)

USA’s siddende præsident, Donald Trump, meldte torsdag ud via Det Hvide Hus, at man fra midten af januar forbyder amerikanske investorer at investere i en række kinesiske selskaber.

Dette skriver Reuters.

Donald Trumps administration har gennem flere tiltag gennem de seneste år ført en hård linje mod Kina og de kinesiske virksomheder, og nu vil den siddende præsident nedlægge forbud mod at købe aktier i 31 kinesiske virksomheder, som den amerikanske forsvarsenhed ifølge Reuters har udpeget som værende involveret eller opbakket af det kinesiske militær.

»Kina udnytter i stigende grad amerikansk kapital til at finansiere og muliggøre udviklingen og moderniseringen af dets militær, efterretninger og andre sikkerhedsapparater,« siger ordren fra Det Hvide Hus ifølge Reuters.

Forbuddet træder i kraft fra 11. januar og er det første store initiativ, Donald Trump har lavet, siden det stod klart, at han tabte præsidentkampen til Joe Biden.

I sin tid i Det Hvide Hus har præsident Donald Trump været garant for en hård retorik mod Kina og de kinesiske virksomheder, som han har mistænkt for blandt andet at ville stjæle informationer om amerikanske statsborgere.

Blandt andet har han forbudt den kinesiske app Tiktok på baggrund af formodninger om, at app’en kunne udnyttes af den kinesiske regering til blandt andet at sprede propaganda eller indsamle data i USA.

Læs også