Serier

Fitness World begæret konkurs i Polen

Fitness World lukker alle sine centre i Polen og er nu kun til stede i Danmark og Schweiz.

Corona rammer verden
Fitness World er presset af coronapandemien og må nu lukke sine aktiviteter i Polen. Foto: Fitness World

Danmarks største fitnesskæde Fitness World træder nu af et land, som kæden ellers har storsatset på.

Fitness World har således begæret sig selv konkurs i Polen, hvor kæden ifølge sit seneste regnskab havde 17 centre, 25.000 medlemmer og 250 ansatte.

Børsen skrev først om konkursbegæringen og nedlukningen i Polen for Fitness World. Historien bliver bekræftet på Fitness Worlds polske hjemmeside.

På hjemmesiden fremgår det, at coronapandemien er den udløsende årsag til konkursen i Polen, og der er ingen planer er om genåbning af Fitness World-centrene i fremtiden.

Fitness World gik ind på det polske marked i 2015 og havde store ambitioner i landet. Men nu må den pressede fitnesskæde erkende, at ambitionen aldrig bliver forløst.

Efter nedlukningen i Polen er Fitness World nu til stede i Danmark og Schweiz.

Fitness World måtte tidligere på året fyre cirka 75 fuldtidsansatte og et endnu ubestemt antal deltidsansatte, mens fitnesskæden i samme omgang nedlagde kæden Urban Gym.

I slutningen af juni havde kæden 560.000 medlemmer i hele koncernen Fitness World Group, der også tæller kædens udenlandske aktiviteter. Junis medlemstal var omkring fem pct. lavere end sidste års medlemstal.

Fitness World blev i 2019 solgt til britiske for 3 mia. kr. Sælgerne var kapitalfonden FSN Capital og Lego-familiens selskab Kirkbi.

Læs også
Top job