Erhverv

Elon Musk er testet positiv og negativ for coronavirus

Hovedpersonen i Tesla, Elon Musk, langer ud efter coronatests, efter han har modtoget både positive og negative svar på flere tests.

Elon Musk er med stor sandsynlighed coronasmittet, da to tests har været positive. Dog har to også vist et negativt svar. Foto: Kiichiro Sato/AP

Du har covid-19. Du er ikke smittet med covid-19. Begge svar har manden bag elbilsproducenten Tesla, Elon Musk, fået. Ikke bare én, men fire tests har han fået taget på en dag.

To med svaret, at han er smittet med coronavirus, og to med svaret, at han ikke er. Det skriver Elon Musk på Twitter.

Samtidig konkluderer han, at der foregår »noget ekstremt humbug«.

Det er en såkaldt antigen-test, Elon Musk har fået taget. Sådanne tests giver et hurtigt svar på 15-30 minutter, men de har også været kritiseret for at have en stor fejlmargin.

En antigen-test er baseret på en påvisning af virusproteiner - også kaldet antigener. Ifølge en dansk ekspertgruppe er antigentests mindre følsomme end andre tests, og derfor kan kun de positive testresultater bruges i smittehåndteringen.

Elon Musk, som udover at være Teslas frontfigur også står i spidsen for raketvirksomheden SpaceX, har ifølge mediet The Verge også fået foretaget almindelig coronatest, hvor man bliver podet i svælget. Den er der et døgns svartid på, og han afventer derfor svar.

Ifølge mediet ligger Elon Musks kommentar om humbug i tråd med tidligere kommentarer under coronaudbruddet.

The Verge skriver, at Elon Musk har spredt tvivl og nogle gange misinformation om coronavirussen. Han har bl.a. beskyldt læger for at booste antallet af smittede af økonomiske årsager.

USA oplever lige nu stigende smittetal, og torsdag blev der registreret mere en 160.000 nye smittede ifølge New York Times.

De mange amerikanske smittetilfælde kommer kun godt en uge efter, at USA for første gang krydsede over 100.000 nye smittede på en dag.

BRANCHENYT
Læs også