Serier

Amerikansk kødproducent bruger algoritmer til at inddæmme coronasmitte

Corona rammer verden
Foto: AP/Chen Jianhua

USA's største kødproducent, Tyson Foods, anvender algoritmer til sporing af coronasmittede samt løbende coronatest for at beskytte sine ansatte mod pandemien og bibeholde kødproduktionen.

Det oplyser selskabets topchef til avisen Wall Street Journal.

Som andre kødproducenter har Tyson Foods valgt at investere stort i beskyttende udstyr og planlægger samtidig mere langsigtede tiltag for at bekæmpe smitte med covid-19.

Selskabets topchef, Dean Banks, fortæller til avisen, at man på eksisterende slagterier har givet arbejderne mere plads, mens fremtiden bringer andre nye tiltag som pladsinddeling.

I juli begyndte kødproducenten at foretage "overvågningstest", hvor et antal ansatte ved hvert slagteri bliver testet hver uge.

Indtil videre er mere end 141.000 ansatte blevet testet - svarende til halvdelen af Tyson Foods' ansatte.

Algoritmen sammenligner testresultaterne fra slagterierne med smittetal fra offentlige myndigheder på tværs af Tyson Foods' 241 fabrikker i USA.

- Vi kan se i algoritmen, når vi føler, at der er noget i omløb i lokalsamfundet, og vi er meget bedre forberedt på en andenbølge, siger topchefen til Wall Street Journal.

Dertil vil selskabet ansætte omkring 200 nye sygeplejersker og sundhedspersonale til sine slagterier og er samtidig ved at bygge syv klinikker nær sine største arbejdspladser.

I alt estimeres coronatiltagene ifølge selskabet at have kostet 340 mio. dollar - svarende til mere end 2137 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også