Erhverv

Mærsk sejlede milliarder hjem i tredje kvartal: »Vi er lykkedes med at skabe fremdrift«

A.P. Møller-Mærsk har opjusteret to gange inden for lidt over en måned. Nu er regnskabet for tredje kvartal kommet.

Selvom coronakrisen har fået de globale fragtmængder til at falde henover året, har de stigende fragtrater betydet, at Mærsk og konkurrenterne er lykkes med at hente overraskende store gevinster hjem. Foto: Thomas Borberg

A.P. Møller-Mærsk fortsætter med at navigere sikkert rundt i en verden, der er præget og plaget af corona. Efter to opjusteringer inden for lidt over en måned har den danske transport- og logistikkæmpe i dag fremlagt sit regnskab for tredje kvartal, og det viser fremgang flere steder.

I juli, august og september endte overskuddet på 947 mio. dollars, hvilket svarer til 5,8 mia. kr. Til sammenligning endte bundlinjen i tredje kvartal i 2019 på 520 mio. dollars. Nettoresultatet for kvartalet var ikke kun bedre end i fjor, det var også bedre end analytikerne på forhånd havde ventet. De havde ifølge Infront regnet med et overskud efter skat på 500 mio. dollars.

»Covid-19 har haft en negativ indflydelse på tværs af vores forretning, men på trods heraf har vi formået at skabe en solid indtjening og pengestrøm for tredje kvartal gennem en disciplineret eksekvering af strategien. Samtidig er vi lykkedes med at integrere og forenkle organisationen i Ocean & Logistics,« udtaler Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller-Mærsk i forbindelse med regnskabet.

Tirsdag eftermiddag opjusterede Mærsk forventningerne til driftsresultatet før af- og nedskrivninger (ebitda), så koncernen nu venter, at det lander i intervallet 8-8,5 mia. dollars.

Niveauet ligger et godt stykke over de 7,5-8 mia. dollars, som Mærsk i midten af oktober opjusterede til. Og det er samtidig væsentligt over de 5,5 mia. dollars, som Mærsk gav som pejlemærke for driftsindtjeningen før coronavirussen kom buldrende.

Den seneste opjustering kom, fordi Mærsk har registreret et øget momentum i det fjerde kvartal i fragtrater og volumener i containerfragten.

»Siden pandemiens begyndelse har vores tre hovedprioriteter været at passe på vores medarbejdere, holde gang i vores kunders forsyningskæder og støtte op om de samfund, vi er en del af. Det vil fortsat være vores fokus, nu hvor den globale efterspørgsel delvist er kommet retur,« lyder det fra Søren Skou.

Omsætningen i årets tredje kvartal endte på 9,9 mia. dollars, hvilket er en tilbagegang fra de 10 mia. dollars, toplinjen endte på i samme periode sidste år. Ebitda i kvartalet endte på 2,3 mia. dollars mod 1,7 mia. dollars i samme periode i fjor.

»Vi er lykkedes med at skabe fremdrift både i vores indtjening og transformation i et ekstraordinært år som 2020, hvorfor vi tillader vi os at se fremad med større tillid. Vi er dog stadig meget opmærksomme på den usikkerhed, som pandemien og de nedlukninger, der følger med, fortsat udgør i de kommende kvartaler,« siger Søren Skou.

I forbindelse med regnskabet har Mærsk meldt ud, at det vil sætte gang i et aktietilbagekøbsprogram på 10 mia. kr., som skal løbe i op til 15 måneder.

A.P. Møller-Mærsk (mia. kr.)

3. kvartal 2020

3. kvartal 2019

1.-3. kvartal 2020
Omsætning 9.917 10.055 28.485
Ebitda 2.297 1.656 5.515
Resultat før skat 1.129 589 1.985
Resultat efter skat 947 520 1.599
BRANCHENYT
Læs også