Erhverv

Bliver verdens tredjerigeste: Elon Musk overhaler Zuckerberg fra sygesengen

Elon Musk har på få dage erhvervet sig covid-19, sendt en rumraket i rummet og indlogeret Tesla i S&P 500.

Elon Musk har haft nok at se til i den seneste tid. Foto: Bloomberg photo by Andrew Harrer

Det har været nogle begivenhedsrige dage for Tesla-stifteren Elon Musk, der både har indeholdt positive coronatests, en raketopsending og en optagelse i det amerikanske eliteindeks S&P 500.

Sidstenævnte besked kom tirsdag med en kraftig reaktion i Tesla-kursen til følge. Tesla-aktien ser ved åbningen på de amerikanske markeder ud til at stige med i omegnen af 13 pct. på nyheden om indtoget i S&P 500.

Det får Tesla-direktørens formue op på tredjepladsen over verdens største formuer.

Dette skriver The Guardian.

Ifølge mediet estimeres Elon Musks formue til at stige med 15 mia. dollars på nyheden om Teslas indtog i S&P 500. Dette bringer hans samlede formue op på 117,5 mia. dollars - eller knap 740 mia. danske kroner.

Væksten i formuen får Elon Musk til at overhale Facebook-stifteren Mark Zuckerberg, der hidtil har besat tredjepladsen på Bloombergs Billionaires Index med en formue på 106 mia. dollars. Dette betyder, at kun Amazon-stifteren Jeff Bezos og Microsoft-stifteren Bill Gates stadig er rigere end den 49-årige Elon Musk.

Dagene forinden Teslas nyhed om entre i S&P 500 havde Elon Musk også været igennem helt andre møller.

For det første blev han i sidste uge under stor forvirring testet både negativ og positiv for covid-19. Han endte selv med at konkludere på mediet Twitter, at han havde en en mild afart af sygdommen.

»Det er mest sandsynligt, at jeg har en moderat udgave af covid-19,« skrev Tesla-stifteren.

Anderledes positivt var det, da milliardærens rumfartsselskab SpaceX natten til mandag lykkedes med for første gang at sende fire astronauter ud i rummet fra Kennedy Space Center. Opsendelsen måtte Musk følge fra afstand grundet coronaregler.

BRANCHENYT
Læs også