Serier
BREAKING

Coronakrisen skaber travlhed for køkkenproducenter

Corona rammer verden
Foto: PR/TCM Group

2020 har budt på aflyste ferier og mere hjemmetid for danskerne, der har valgt at investere i hjemmet i stedet.

Det skaber travlhed for køkkenproducenter, skriver dagbladet Børsen.

Køkkenproducenten Nobia, der sælger køkkener fra HTH, Unoform og Invita, og børsnoterede TCM Group, der sælger Svane- og Tvis-køkkener, har kurs mod et rekordår.

Nobia havde allerede i efterårsferen produceret 1 mio. køkkenskabe, hvilket aldrig før er sket så tidligt på året. Samtidig venter det svenskejede selskab, at der vil blive produceret 97.000 køkkener i år - svarende til en tocifret vækst i omsætningen i 2020.

Også TCM Group har vind i sejlene i år. I selskabets regnskab for årets tredje kvartal fremgår det, at salget voksede med 2,2 pct. til 762 mio. kr. i årets ni første måneder.

Torben Paulin, der er topchef i TCM Group, forklarer over for Børsen, at coronaepidemien er blevet til en slags "alt-til-hjemmet-epidemi," som branchen har nydt godt af.

Mange danskere har udnyttet tiden hjemme til at lave forbedringer i hjemmet, da der pludselig har været tid til det, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, til Børsen.

- Man skal ikke undervurdere, at der har været mange af de ting, som vi godt kan lide at bruge penge på, som vi ikke har haft mulighed for at gøre, siger hun.

Også møbelproducenter, byggemarkeder og elektronikforretninger har nydt godt af coronakrisen. Det skyldes, at forbrugerne har forholdsvist mange penge, der brænder i lommen, forklarer privatøkonomen.

Læs også