Erhverv

Anders Grønborg forlader livsværk: »Det er sært at sige farvel«

Anders Grønborg er stoppet i den virksomhed, som han var med til at stifte i 1999 og i dag er Nordens største trykkeri.

Anders Grønborg har forladt aarhusianske Lasertryk.dk, som han var med til at stifte i 1999. Foto: Sofia Busk

Esben Mols Kabell og Anders Grønborg skabte nærmest ved en tilfældighed Lasertryk.dk i slutningen af 1990'erne.

Siden er virksomheden vokset markant i størrelse og er nu Nordens største trykkeri med en omsætning på over 500 mio. kr.

Nu er det dog slut for den ene af stifterne i Lasertryk.dk. Anders Grønborg er således stoppet i virksomheden og udtrådt af direktionen i selskabet bag, Scandinavian Print Group.

»Det er sært at sige farvel, da det er et sted, hvor jeg har været i over 20 år og fået mange gode kammerater. Corona har også gjort, at jeg ikke kunne holde en afskedsreception, så det blev i stedet til en mail rundt til alle. Sådan måtte det desværre være, selvom det er en lidt speciel måde at forlade det hele på,« siger Anders Grønborg, som er blevet god for over 200 mio. kr. på tiden i Lasertryk.dk.

Noget af fremtiden er allerede på plads for 44-årige Anders Grønborg. Han skal nemlig nu bruge langt mere tid på den hurtigtvoksende pizzakæde Ild Pizza, hvor han er bestyrelsesformand og samtidig ejer hovedparten af selskabet med Lasertryk-makkeren Esben Mols Kabell.

»Jeg skal til at have gang i andre ting. Ild Pizza er én af de ting, som jeg nu skal bruge noget mere tid på. Jeg kommer også til at bruge mere tid på ejendomsinvesteringer og andre projekter, som jeg endnu ikke kan fortælle mere om. Jeg kommer i hvert fald ikke til at læne mig tilbage,« siger Anders Grønborg.

Han og Esben Mols Kabell havde sammen skabt et lille rejsebureau ved navn Ung Ferie i slutningen af 1990'erne, og snart valgte de at trykke deres egne reklamer og investerede i en maskine.

Det fik pludselig samarbejdspartnere såsom diskoteker til at aflevere bestillinger, hvilket førte til flere maskiner, større kunder - og til sidst et farvel til rejsebranchen og goddag til trykkeribranchen. Lasertryk.dk var en realitet, og året var 1999.

Siden er virksomheden blevet Nordens største med over 500 ansatte og en årlig omsætning på over 500 mio. kr. Det har haft overskud 20 år i træk, senest blev det til en indtjening på knap 41 mio. kr. i 2019.

Kulminationen for Lasertryk.dk skete, da den tyske gigant Die Druckerei i 2018 købte moderselskabet bag for over 400 mio. kr.

Læs også