Erhverv

Elon Musks formue nærmer sig Bill Gates

Det har været en begivenhedsrig uge for Tesla-stifter Elon Musk, hvis formue brager i vejret. Det gør det naturligvis ikke værre, at Morgan Stanley nu anbefaler overvægt af Tesla-aktien.

Elon Musk kan nemt slå ud med armene. Han er siden i går blevet 10 mia. dollars rigere. Foto: Mark Lennihan/AP

Tesla må siges at have haft nogle rigtig fine dage på aktiemarkedet i denne uge. Elbilproducentens aktie steg i går med 10,2 pct. blandt andet affødt af nyheden om, at Tesla nu langt om længe er blevet optaget på eliteindekset S&P 500.

Det er en rigtig god nyhed for stifter og adm. direktør Elon Musk. Han er personligt blevet 10 mia. dollars rigere på den seneste aktiestigning, og hans samlede formue er oppe på svimlende 120 mia. dollars, eller godt 805 mia. kr., ifølge Bloomberg Billionaires Index.

Det betyder, at han er tæt på at have en lige så stor formue som Microsoft-stifteren Bill Gates, der personligt ligger inde med 128 mia. dollars.

Den omdiskuterede Tesla-aktie er steget med i alt 481 pct. i år til dato. Aktieanalytikerne har i månedsvis diskuteret Tesla-aktiens potentiale, og nogle har endda kaldt den en boble.

Investeringsbanken Morgan Stanley er dog på modsatte hold. Den ændrede onsdag sin anbefaling af Tesla-aktien fra “ligevægt“ til “overvægt“ og meldte samtidig ud, at den tildeler aktien et prismål på 540 dollars. Det svarer til en aktiestigning på 22 pct. fra tirsdagens lukkekurs, lyder det fra det amerikanske medie Business Insider.

I anbefalingen havde investeringsbanken et budskab til Tesla-skeptikerne. Aktien bør ikke udelukkende vurderes ud fra elbilsalget.

»Udelukkende at værdisætte Tesla ud fra bilsalget, ignorerer de mange forretningsområder, der er indlejret i virksomheden. Det ignorerer også den langsigtede værdiskabelse der stammer fra indtægtsgenerering af Teslas kernestyrker, drevet af den bedste software i branchen.«

Elon Musk indtog i mandags tredjepladsen over verdens rigeste, kun overgået af Amazon-stifter Jeff Bezos og Microsoft-stifter Bill Gates. Om tredjepladsen kan veksles til en andenplads, vil tiden vise.

BRANCHENYT
Læs også