Erhverv

VW gør sig klar til at sælge Lamborghini og Ducati fra

Den tyske bilgigant kan dermed følge i Fiat Chryslers hjulspor, da Ferrari blev udskilt i et selvstændigt børsnoteret selskab i 2016.

Lamborghini er et særdeles velkendt italiensk superbrand inden for biler. Det er så kendt, at Lego Technic lancererede en model af Lamborghini Sián i maj 2020. Foto: Lego

VW Group kan være på vej til at sælge sine italienske luksusmærker Lamborghini og motorcykelbrandet Ducati fra.

Enten som et direkte frasalg eller ved at skille mærkerne ud i et selvstændigt selskab, skriver CNN Business.

Det potentielle spin-off fra VW Group kan også inkludere Italdesign, der er et design- og ingeniør konsulentselskab.

På en telekonference med aktieanalytikere antydede VWs topchef Herbert Diess, at selskabet har arbejdet på at rekonstruere de tre italienske brands med henblik på at samle dem i et udskilt selskab.

»Vi samler dem foreløbig i ét juridisk selskab, så vi kan handle på det. Men det et er endnu ikke besluttet, om vi gør det,« sagde Herbert Diess.

Lamborghini er formelt ejet af Volkswagens luksusdivision Audi. Både Italdesign og Ducati er ejet af Lamborghini.

VW ejer desuden Bugatti som også er omgærdet med rygter om et frasalg. Hverken VW Group eller Bugatti har tidligere ville bekræfte, at det skulle være tilfældet.

Fiat Chrysler Automobiles har tidligere stået i en lignende situation. I 2016 udskilte Fiat Chrysler sit Ferrari-mærke i et selvstændigt selskab som blev børsnoteret.

Lamborghinis salg er de seneste år blevet fordoblet. Især efter mærket lancerede modellen Urus, der er en såkaldt cross-over SUV.

Ifølge VW Groups årsrapport solgte Lamborghini i alt 8.300 biler sidste år, mens Ducati sælger omkring 50.000 motorcykler om året.

I den nuværende struktur hos VW Group er Audi, Lamborghini og Ducati samlet under paraplyen Premium Brands, mens Porsche, Bentley og Bugatti er opført under Sport og Luksus.

Lamborghini, Bentley og Bugatti blev alle købt enkeltvis af Volkswagen Group i 1998, skriver CNN.

Læs også