Erhverv

Obamas nye bog sætter salgsrekord – den slår endda konens bog

Inden for de første 24 timer blev der solgt 890.000 eksemplarer af den tidligere præsidents erindringer.

Barack Obama kan både holde taler og skrive bøger, der bliver til bestsellers. Foto: AP Photo/Morry Gash

Barack Obama er på vej til at sætte sig på rekorden for flest solgte bøger skrevet af en tidligere præsident eller beboer i Det Hvide Hus.

Inden for de første 24 timer blev hans erindringsbog ”A Promised Land” solgt i næsten 890.000 eksemplarer i USA og Canada. Det er rekord hos forlaget Penguin Random House, skriver The Guardian.

Salget inkluderer forudbestillinger, e-bog og lydbog.

»Vi er meget glade for salgstallene det første døgn. De afspejler den begejstring, som læserne har for præsident Obamas længe ventede og ekstraordinære bog,« siger forlægger David Drake fra Penguin Random House Crown.

Den eneste bog, skrevet af et tidligere medlem af husholdningen i Det Hvide Hus, der kommer i nærheden af det antal, er Michelle Obamas erindringer ”Becoming”. Den solgte 725.000 i det første døgn i Nordamerika.

Siden blev hendes bog også en bestseller i resten af verden og har rundet mere end 10 mio. eksemplarer siden udgivelsen i 2018.

Men den rekord regner Penguin med, bliver slået af Barack Obama.

Bogen ligger nummer 1 på listen over de bedst sælgende hos både Amazon.com og Barnes & Noble, hvor den indtil videre kun fås i hardcover.

Til sammenligning blev der solgt 400.000 eksemplarer af Bill Clintons ”My Life” det første døgn og 220.000 styk af George W. Bushs bog ”Decision Points”.

Det samlede salg for de to bøger ligger på mellem 3,5 og 4 mio. eksemplarer.

Barack Obama har tidligere skrevet to bestsellere: ”Dreams of My Father” og ”The Audacity of Hope”.

Ingen kommer dog i nærheden af forfatteren J. K. Rowlings rekord.

Hendes syvende og sidste bog i Harry Potter-serien blev solgt i mere end 8 mio. eksemplarer de første 24 timer efter udgivelsen i 2007.

Læs også