Erhverv

Maersk Drilling oppræciserer forventningerne til året - stiger på børsen

Maersk Drilling forventer nu et driftsresultat på 275-300 mio. dollars i 2020, viser nyt regnskab. Tidligere lå forventningen i niveauet 250-300 mio. dollars.

Jørn Madsen, adm. direktør i Maersk Drilling. Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling, der er hårdt ramt af coronakrisen og faldende oliepriser, præciserer nu forventningerne til årets driftsresultat

Det viser det regnskab for tredje kvartal, som Maersk Drilling har offentliggjort fredag morgen.

Maersk Drilling stiger fra morgenstunden med 5,8 pct. på fondsbørsen i København oven på nyheden.

Tidligere forventede selskabet, der officielt går under navnet The Drilling Company of 1972, et driftsresultat før særlige poster på 250-300 mio. dollars, men det spænd bliver nu indsnævret til niveauet 275-300 mio. dollars, viser regnskabet.

Til sammenligning landede selskabet et driftoverskud på 415 mio. dollars sidste år.

»I årets tredje kvartal fortsatte vi med at levere som forventet, og vi justerer nu vores forventninger mod den høje ende af det tidligere annoncerede interval,« siger Jørn Madsen, adm. direktør i Maersk Drilling i en kommentar til regnskabet.

Maerks Drilling har to gange tidligere i år måttet nedjustere forventningerne til årets driftsresultat som følge både coronapandemien og oliepriser, der er faldet kraftigt.

Oprindeligt lød skønnet, at Maersk Drilling ville komme ud af året med et driftsresultat på 400-450 mio. dollars.

Regnskabet viser desuden, at Maersk Drilling i tredje kvartal landede en omsætning på 226 mio. dollars, sammenlignet med lige under 300 mio. i samme kvartal sidste år.

BRANCHENYT
Læs også