Erhverv

Blev kendt for millionlønninger og dyre firmabiler: Udskældt forsyningsselskab fyrer sin direktør

Der er ikke længere politisk opbakning til ledelsen i Hillerød Forsyning, konstaterer bestyrelsen, der nu har fyret den øverste direktør.

Søren Støvring har som direktør i det kommunaltejede Hillerød Forsyning en lønpakke i 2020 på 1,9 mio. kr. Nu er han blevet fyret.  Illustration: Anders Vester Thykier

Det udskældte forsyningsselskab Hillerød Forsyning har fyret sin direktør, Søren Støvring.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Fyringen kommer efter en turbulent tid for den kommunalt ejede virksomhed, der især er blevet skældt ud for at betale høje millionlønninger til den øverste ledelse, der også har fået store firmabiler som f.eks. en Jaguar og en Mercedes.

Hillerød Forsyning oplyser, at beslutningen er truffet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, og nu vil bestyrelsen gå i gang med at finde hans afløser.

Årsagen er, at »en række politiske udmeldinger« har »skabt tvivl om den politiske opbakning til den daglige ledelse«.

»Der er intet i denne beslutning, der ændrer på den strategi eller de mål, som Hillerød Forsyning har på de enkelte forsyningsområder, ligesom alle nuværende planer og projekter fortsætter som hidtil,« siger bestyrelsesformand Klaus Markussen, der samtidig takker Søren Støvring for, at han vil fortsætte med at hjælpe selskabet i overgangsperioden til en ny direktør.

Sagen om de tårnhøje lønninger begyndte, da en lokal borger, Rasmus Visby, begyndte at bore i sagen, og han lancerede bl.a. sine opdagelser i en podcast.

I august fyrede bestyrelsen selskabets affaldsdirektør og afskaffede en firmabilordning for at »betone, at Hillerød Forsyning er et kommunalt ejet selskab.«

Finans beskrev i oktober Søren Støvrings lønpakke, der i 2020 lyder på 1,9 mio. kr. inklusive firmabil og pension.

Det gjorde Hillerød-direktøren til den femtebedst lønnede direktør i en opgørelse over 66 kommunalt ejede forsyningsselskaber over hele landet.

Dengang forsvarede bestyrelsesformand Klaus Markussen direktørens løn.

»Jeg kan godt forstå, at nogle synes, det er en høj løn. Hillerød Kommune er inde i en rivende udvikling med stor befolknings- og erhvervsvækst. Hillerød Forsyning har fire forsyningsarter, og en femte – fjernkøl – starter om kort tid. Endelig er der mange komplekse projekter, der udføres af Hillerød Forsyning. Så set i lyset af opgavens kompleksitet finder jeg, at lønniveauet er passende,« skrev han i en e-mail.

BRANCHENYT
Læs også