Erhverv

Facebook-milliardær kaster sig over psykedeliske stoffer

Peter Thiel investerer nok engang i lægemiddeludvikling. Denne gang i et selskab, der bl.a. vil bekæmpe depression ved hjælp af psykedeliske stoffer.

Peter ThielFoto: J. Scott Applewhite/AP/Ritzau Scanpix

Han har før spottet guld før alle andre, men nu bevæger han sig alligevel ind på ukendt territorium.

Facebook-milliardæren Peter Thiel er nemlig med i en større investeringsrunde i selskabet Atai Life Sciences, der bl.a. vil udvikle nye lægemidler til behandling af f.eks. depression og angst ved hjælp af psykedeliske stoffer.

Det skriver branchemediet EndPoints.

»Det er den største private kapitalrejsning inden for psykedeliske stoffer nogensinde,« skriver Christian Angermayer, stifter af Atai Life Sciences, i en e-mail til EndPoints.

Finansieringsrunden i det tyske selskab har ført til, at der er kommet yderligere 125 mio. dollars i kassen.

For et par måneder siden kom det frem, at selskabet bl.a. vil forsøge at behandle posttraumatisk stress ved hjælp af MDMA, der bl.a. findes i ecstasy.

Atai blev stiftet i 2018 og er bygget på en tese, der ellers i vid udstrækning har været begravet siden 1970’erne, altså at psykedeliske stoffer måske kan bruges som behandling af sygdomme som depression, angst og afhængighed.

Peter Thiel var Facebooks første eksterne investor, da han i 2004 investerede 500.000 dollars og fik 10 pct. af selskabet.

BRANCHENYT
Læs også