Erhverv

Flyselskab vil kræve bevis for, at passagerer har fået coronavaccine

Det australske flyselskab Qantas vil insistere på, at internationale passagerer har fået en coronavaccine, hvis de skal rejse med selskabets fly.

Australske Qantas plejer at score højt, når der måles på tilfredshed med flyselskaberne. Arkivfoto: Mogens Hansen/Australien Queensland Longreach Qantas

Det australske flyselskab Qantas vil kræve dokumentation for, at internationale passagerer kan dokumentere, at de har fået en coronavaccine. Det skal effektueres, så snart vaccinerne er klar.

»Vi ser på at ændre vores vilkår for internationale passagerer, således at de skal have fået en vaccination, før de kan komme om bord på flyet. Baseret på samtaler med mine kolleger rundt om i verden, tror jeg, at det vil blive en normal ting,« siger Alan Joyce, adm. direktør i Qantas, til australske Channel 9 ifølge Financial Times.

Langt de fleste af Qantas internationale afgange er i øjeblikket suspenderet som følge af, at den australske grænse er lukket for folk, der ikke bor i landet.

Det vides endnu ikke, hvornår en coronavaccine rammer markedet, men amerikanske Pfizer og tyske Biontech forventer, at de første amerikanere allerede kan få deres fælles vaccine fra den 11. december 2020.

Det vil i givet fald være dagen efter, at den rådgivende komité under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, er kommet med en anbefaling om, hvorvidt vaccinen skal godkendes.

Indtil videre har tre vacciner rapporteret data fra fase 3-studier, det sidste inden et lægemiddel typisk kommer på markedet.

Udover ovennævnte drejer det sig om amerikanske Moderna og britisk-svenske AstraZeneca.

BRANCHENYT
Læs også