Erhverv

Amerikansk bilgigant må tilbagekalde syv mio. biler med airbagproblemer

General Motors forventer, at tilbagetrækningen kommer til at koste 1,2 mia. dollars. Også europæiske bilmærker har gjort brug af den usikre airbag-type.

General Motors er den seneste på listen over bilmærker, der må tilbagekalde dele af den tidligere bilproduktion på grund af farlige fejl med bilernes airbags. (AP Photo/Paul Sancya, File)

Den amerikanske bilgigant General Motor tilbagekalder syv millioner biler fra hele verden, der muligvis har farlige airbags installeret. Det forventes at komme til at koste bilfabrikanten i omegnen af 1,2 mia. dollars svarende til 7,5 mia. danske kroner.

Dette skriver Reuters.

The National Highway Traffic Safety Administration har ifølge Reuters tvunget General Motors til at tilbagekalde 5,9 mio. SUV’er og trucks fra perioden 2007 til 2014.

Ifølge Reuters annocerer General Motors selv, at bilfabrikanten vil tilbagekalde syv mio. biler fra hele verden, men de argumenterer mod beslutningen, som, General Motors mener, er unødvendig på grund af, at det ikke udgør nogen fare for sikkerheden.

Det er airbags fra det japanske firma Takata, der er skyld i, at den amerikanske bilfabrikant må tilbagekalde millioner af biler. Grunden er, at der er fundet fejl i disse airbags, som kan få dem til at eksplodere og sende metalstumper ud i kabinen, når de bliver udløst, hvis de er blevet udsat for høj varme eller luftfugtighed gennem en længere periode. Takata-airbaggen har tidligere skabt enorme problemer for bilproducenter, der har måttet tilbagekalde deres biler pga. fejl i deres airbags.

Ifølge Reuters drejer tilbagetrækningen sig om bilmodellerne Cadillac Escalade, Chevrolet Silverado, Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, GMC Sierra og GMC Yukon.

General Motors er som sagt kun blot en af mange bilfabrikker, der har brugt airbags fra Takata. Også europæiske bilfabrikanter som eksempelvis Audi, BMW og Mercedes er på listen, der tæller en lang række bilmærker fra hele verden.

Australian Competition & Consumer Comission har offentliggjort denne liste over biler, der er tilbagekaldt på baggrund af brugen af de usikre airbags.

BRANCHENYT
Læs også