Erhverv

Tidligere Scanleasing-ejer havde 13.494 kr. i banken – kreditorer kræver 195 mio. kr.

Krakket i Scanleasing Danmark har sendt eneejer Peter Larsen ud i en personlig konkurs. Forud for konkursen indbetalte leasingdirektøren 7 mio. kr. kontant på en deponeringskonto.

Scanleasing Danmark er fra Kolding, men sidste år rykkede det vækstivrige leasingselskab til København med adresse i det mondæne Axel Towers. I dag er såvel selskabet som ejer og stifter Peter Larsen gået konkurs. Foto: PR/Scanleasing.

Mens kravene tårner sig op mod Peter Larsen, tidligere ejer af Scanleasing Danmark, er det småt med værdier i den fallerede leasingdirektørs konkursbo.

Ifølge en opgørelse, som Finans har fået aktindsigt i, havde Peter Larsen blot 13.494,36 kr. stående i banken, da konkursen ramte den 12. oktober.

Beløbet skal ses i forhold til, at kreditorer har anmeldt krav på mere end 195 mio. kr.

Selv om det foreløbig er småt med værdier i Peter Larsens konkursbo, kan der dukke flere værdier op.

Kurator i boet, advokat Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert, anfører således, at Peter Larsen, der er uddannet statsautoriseret revisor, forud for konkursen indbetalte 7 mio. kr. kontant på en deponeringskonto.

»Forholdet undersøges p.t. nærmere,« anfører kurator kort om milliontransaktionen.

Ud over de 7 mio. kr. og bankindeståender på knap 13.500 kr. ejer Peter Larsen, der i august sidste år omtalte sig selv som jysk leasingkonge i en annonce bragt i Børsen, også 50 pct. af en feriebolig i franske Vallauris, privat indbo af ukendt værdi, mulige private pensioner samt det tyske selskab Scanleasing GmbH, som er gået fri af Scanleasing-konkursen.

Til gengæld skal kreditorerne næppe gøre sig forhåbninger om at vride værdier ud af de forskellige selskaber, som indgik i Peter Larsens portefølje, da konkursen ramte.

Af opgørelsen, som kurator har fremsendt til skifteretten i Kolding, fremgår det, at fem af Peter Larsens helejede selskaber er erklæret enten konkurs eller blevet tvangsopløst af Erhvervsstyrelsen i slipstrømmen på den foretagsomme erhvervsmands personlige konkurs.

Bilparken, der i august sidste år talte en Porsche 911 Turbo, en Porsche 911 cabriolet, en Ford Mustang, en Mercedes Benz S-klasse fra 1970’erne og en BMW 850i, figurerer ikke i kurators opgørelse over aktiver i boet, hvilket formodentlig skyldes, at der er tale om leasede biler, som derfor indgår i Scanleasing-konkursboet.

Peter Larsen står heller ikke på skødet på familiens hus i Kolding, idet huset ifølge offentlige ejendomsregistre blev overtaget af hustruen, Majken Bjerg Larsen, i april 2019.

Det skete i en familieoverdragelse, hvor huset, der i oktober 2019 havde en offentlig vurdering på 3,3 mio. kr., blev solgt for 1.402.500 kr.

Det fremgår ikke af kurators opgørelse, hvilke kreditorer der står bag kravet på godt 195 mio. kr. i Peter Larsen-boet.

Ringkjøbing Landbobank oplyste i oktober, at den var bank for Scanleasing Danmark, der gik konkurs samme dag som Peter Larsen.

Direkte adspurgt, om den vestjyske storbank også er privat bankforbindelse for Peter Larsen, lød det dengang fra bankdirektør Jørn Nielsen: » Det kan jeg ikke udtale mig om.«

Vækstfonden, der er blandt hovedkreditorerne i Scanleasing-konkursen, har oplyst, at man har politianmeldt ledelsen i det tidligere Scanleasing Danmark for »i strid med lov om Vækstfonden bevidst at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag«.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Larsen i sagen.

BRANCHENYT
Læs også