Erhverv

Dansk milliardær vender hjem til nyt topjob i en af verdens største kapitalfonde

Danske Morten Hummelmose vender hjem til Danmark og en topstilling i kapitalfonden EQT, efter han i flere år har ledet EQT's kontor i New York.

Morten Hummelmose er blevet milliardær på børsnoteringen af kapitalfonden EQT. Arkivfoto: EQT Foto: EQT

Den danske kapitalfondsmilliardær Morten Hummelmose skifter USA ud med Danmark.

Efter flere år i spidsen for den svenske kapitalfond EQT’s kontor i New York, rykker Morten Hummelmose hjem til Danmark, hvor han bliver medlem af EQT’s topledelse i form af den såkaldte eksekutivkomité, der består af syv mand.

Her får han ansvar for kapitalrejsninger i EQT’s fonde.

Det skriver Børsen.

»Det er en global funktion, som er ekstremt spændende. Kapitalrejsning er strategisk vigtig og afgørende for, at vi kan blive ved med at vokse,« siger Morten Hummelmose til Børsen.

Morten Hummelmose kom til EQT i 2006 og er en af kapitalfondens danske partnere. Han blev milliardær, da kapitalfonden gik på børsen i Stockholm sidste år.

Det seneste regnskab fra hans personlige selskab Frececo ApS, hvor EQT-ejerandelen er registreret, viser at han kom ud af 2019 med et overskud på lidt over 2,2 mia. kr.

Det er næsten en 64-dobling i forhold til 2018, hvor overskuddet landede på 35 mio. kr. I alt er han god for mere end 3 mia. kr., afslører regnskabet.

Det placerer ham på en plads som nr. 27 på den årlige liste over Danmarks mest velhavende personer, som Berlingske offentliggjorde i slutningen af oktober.

EQT blev stiftet i 1994 og er i dag en af verdens største kapitalfonde. Fonden ejer bl.a. butikskæden Flying Tiger Copenhagen, flyselskabet Nordic Aviation Capital og Huscompagniet, der netop er blevet børsnoteret i København.

Selv om Morten Hummelmose ejer aktier for flere milliarder i EQT, går der dog et stykke tid, inden kan han sælge dem og sikre sig gevinsten.

Han er, ligesom de øvrige danske partnere i EQT, bundet af en såkaldt lock up-periode. Det betyder, at han først efter tre år må sælge 25 pct. af sine aktier, yderligere 25 pct. efter fire år og de resterende 50 pct. efter fem år.

Læs også