Dansk modekæde hårdt ramt af corona: Må indkassere første underskud i nyere tid
Modemærket Masai taber millioner på grund af coronakrisen, viser nyt årsregnskab. Og fremtiden ser også usikker ud ifølge selskabets ledelse.
Det danske modebrand Masai, der gennem de seneste mange år har høstet det ene solide overskud efter det andet, er hårdt ramt af coronakrisen.
I foråret begærede Masai sine selskaber i Norge og Sverige konkurs, og nu må Masai også se i øjnene, at årsregnskabet for første gang i nyere tid viser røde tal på bundlinjen.
Det viser det regnskab for det skæve regnskabsår 2019/20, som Masai har offentliggjort.
Masai kommer ud af året med et underskud på lige under 3 mio. kr., hvilket står i skærende kontrast til forrige år, hvor bundlinjen viste et plus på 56 mio. kr.
Også omsætningen har taget sig et gevaldigt dyk – fra knap 372 mio. kr. til 300 mio. kr., viser regnskabet.
Det er især faldende salg i de fysiske butikker, der koster dyrt på bundlinjen, skriver selskabets ledelse i regnskabet.
Selv om onlinesalget tilsvarende er gået frem under forårets coronanedlukning, har det ikke været nok til at opveje det faldende salg i butikkerne.
Og fremtiden ser også usikker ud, hvis man skal tro ledelsens egen vurdering.
»Konsekvenserne af covid-19 forventes fortsat at påvirke selskabet negativt,« skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:
»På grund af den verdensomspændende udvikling i covid-19 er selskabet ikke i stand til at angive de økonomiske forventninger for det kommende år.«
Det danskbaserede modeselskab blev grundlagt i 1992 af søskendeparret Nina og Hans Rye.
I 2015 solgte de livsværket til den britiske kapitalfond Silverfleet, hvilket indbragte dem over 800 mio. kr.
Den nye ejer satte gang i en storstilet satsning på det svenske og norske marked
Under coronakrisen trak Silverfleet sig dog fra Masai efter fem års ejerskab. I stedet blev bolden givet videre til britiske Arcmonent Asset Management.
I foråret måtte Masai kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæringer i Sverige og Norge. Masai havde på konkurstidspunktet 14 butikker i Sverige og ni i Norge.
I dag har Masai 13 butikker i Danmark og en netbutik, men mærket er stadig stort inden for engroshandel og sælges i 1.500 butikker verden over.