Erhverv

Dansk modekæde hårdt ramt af corona: Må indkassere første underskud i nyere tid

Modemærket Masai taber millioner på grund af coronakrisen, viser nyt årsregnskab. Og fremtiden ser også usikker ud ifølge selskabets ledelse.

Det danske tøjmærke Masai må i regnskabsåret 2019/20 indkassere et underskud, viser nyt regnskab. Arkivfoto: PR-foto.

Det danske modebrand Masai, der gennem de seneste mange år har høstet det ene solide overskud efter det andet, er hårdt ramt af coronakrisen.

I foråret begærede Masai sine selskaber i Norge og Sverige konkurs, og nu må Masai også se i øjnene, at årsregnskabet for første gang i nyere tid viser røde tal på bundlinjen.

Det viser det regnskab for det skæve regnskabsår 2019/20, som Masai har offentliggjort.

Masai kommer ud af året med et underskud på lige under 3 mio. kr., hvilket står i skærende kontrast til forrige år, hvor bundlinjen viste et plus på 56 mio. kr.

Også omsætningen har taget sig et gevaldigt dyk – fra knap 372 mio. kr. til 300 mio. kr., viser regnskabet.

Det er især faldende salg i de fysiske butikker, der koster dyrt på bundlinjen, skriver selskabets ledelse i regnskabet.

Selv om onlinesalget tilsvarende er gået frem under forårets coronanedlukning, har det ikke været nok til at opveje det faldende salg i butikkerne.

Og fremtiden ser også usikker ud, hvis man skal tro ledelsens egen vurdering.

»Konsekvenserne af covid-19 forventes fortsat at påvirke selskabet negativt,« skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:

»På grund af den verdensomspændende udvikling i covid-19 er selskabet ikke i stand til at angive de økonomiske forventninger for det kommende år.«

Det danskbaserede modeselskab blev grundlagt i 1992 af søskendeparret Nina og Hans Rye.

I 2015 solgte de livsværket til den britiske kapitalfond Silverfleet, hvilket indbragte dem over 800 mio. kr.

Den nye ejer satte gang i en storstilet satsning på det svenske og norske marked

Under coronakrisen trak Silverfleet sig dog fra Masai efter fem års ejerskab. I stedet blev bolden givet videre til britiske Arcmonent Asset Management.

I foråret måtte Masai kaste håndklædet i ringen og indgive konkursbegæringer i Sverige og Norge. Masai havde på konkurstidspunktet 14 butikker i Sverige og ni i Norge.

I dag har Masai 13 butikker i Danmark og en netbutik, men mærket er stadig stort inden for engroshandel og sælges i 1.500 butikker verden over.

BRANCHENYT
Læs også