IBM vil fyre 10.000 medarbejdere i Europa

Omkring 20 pct. af arbejdsstyrken i Europa står til at skulle finde et nyt arbejde, efter at IBM gør klar til en stor fyringsrunde.

IBM-koncernen står foran enorme forandringer, og det betyder, at selskabet vil fyre hele 10.000 medarbejdere i Europa. Foto: PR/IBM

IBM er på vej med en kæmpe fyringsrunde i Europa, der forventes at føre til hele 10.000 fyringer. Det svarer til omkring hver femte ansatte i Europa, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet vil særligt Tyskland og Storbritannien blive berørt, men også lande som Italien og Belgien forventes at blive hårdt ramt.

»Vores beslutninger omkring medarbejderne er taget for at hjælpe vores kunder med at adoptere en åben cloud-platform og evner inden for kunstig intelligens. Vi vil også fortsætte med at foretage væsentlige investeringer i at træne og udvikle medarbejdernes evner i bedst at møde kundernes behov,« lyder det i en kommentar fra en talsperson fra IBM til mediet.

Ifølge en unavngiven tillidsmand blev de fortalt om planerne tidligere på måneden.

Nichemediet ITWatch skrev i begyndelsen af november, at IBM Danmark skal af med over 300 medarbejdere.

Det blev på daværende tidspunkt, ifølge mediet, meldt ud internt i selskabet og skyldes coronakrisens implikationer samt en global omlægning af virksomheden.

BRANCHENYT
Læs også