Erhverv

Bianco laver nyt stort hul i jorden - har tabt 169 mio. kr. på fem år

Skokæden Bianco, der er ejet af Anders Holch Povlsen, leverer nyt stort underskud som så ofte før de seneste efterhånden mange år.

Det går mildest talt ikke ret godt for skokæden Bianco, der nok engang kan se store røde tal på bundlinjen. Foto: Arkiv.

Et nyt år og et nyt stort underskud.

Det er virkeligheden for den kendte danske skokæde Bianco, der slår ny kedelig rekord og kommer ud af regnskabsåret 2019/2020 med et underskud på hele 47 mio. kr.

Dermed lykkedes det heller ikke det forgangne år at indfri ambitionerne om bedre tider.

Resultatet er nemlig 9 mio. kr. dårligere end året før og bringer dermed det samlede underskud for de seneste fem år op på ikke mindre end 169 mio. kr.

»Ledelsen anser årets resultat som utilfredsstillende,« fremgår det af årsregnskabet.

Der er dog, traditionen tro fristes man til at sige, håb om bedring.

Selvom det seneste resultat er negativt påvirket af den globale coronapandemi, som bl.a. har betydet nedlukning af datterselskabernes butikker og mindre efterspørgsel fra eksterne partnere, så har genåbningen af samfundene haft en positiv effekt.

Ledelsen melder nemlig om en positiv udvikling i efterspørgslen efter (...) »såvel koncernens egne butikker som eksterne wholesalebutikker.«

Anders Holch Povlsen, der ejer modekoncernen Bestseller og er en af Danmarks rigeste mænd, købte sig ind i Bianco i februar 2016. Med sig bragte han 100 mio. kr., som bl.a. blev brugt på at genoprette egenkapitalen i den landsdækkende skokæde.

Resultatet fra Bianco kommer dagen efter Heartland A/S fremlagde årsregnskab. Her fremgik det, at Heartland, som er holdingselskab bag Anders Holch Povlsens aktiviteter, har tabt meget af sin indtjening under krisen.

Heartlands resultat før skat blev i regnskabsåret 2019/20, som sluttede ved indgangen til august, på 413 mio. kr. – 1,4 mia. kr. mindre end året før.

Lise Kaae, adm. direktør i Heartland, understregede ved den lejlighed, at der generelt er tilfredshed med udviklingen i langt de fleste af investeringerne. Det gælder f.eks. kæderne Nemlig og Normal. Til gengæld havde f.eks. Stylepit og Bianco vist utilfredsstillende resultater.

Læs også