Erhverv

Pfizer og Biontech søger godkendelse for coronavaccine i EU

Pfizer og partneren Biontech har søgt om godkendelse af deres covid-19-vaccine i Europa, og dermed er vaccinen på vej til en potentiel godkendelse inden nytår. Det skriver Bloomberg News.

Den formelle ansøgning, der blev indsendt mandag, begyndte sin rullende proces hos de europæiske lægemiddelmyndigheder den 6. oktober, hvor de kunne undersøge data, når de kom.

I november viste studiet af 44.000 personer, at vaccinen forhindrede 95 pct. af de symptomatiske covid-19-tilfælde.

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, vil træffe en afgørelse om godkendelsen senest den 29. december, skriver EMA i en meddelelse.

Hvis lægemiddelagenturet vurderer, at fordelene ved vaccinekandidaten er større end risiciene, vil EMA anbefale, at vaccinekandidaten får en betinget markedsføringstilladelse.

Herefter vil EU-Kommissionen køre vaccinekandidaten igennem en hurtig beslutningsproces med henblik på at give en betinget markedsføringstilladelse, der er gyldig i alle EU- og EØS-medlemsstater inden for få dage, skriver EMA i meddelelsen.

Pfizer-aktien indikeres 2,9 pct. højere i det amerikanske formarked, og Biontech ligger med et plus på 7,5 pct. på børsen i Tyskland.

BRANCHENYT
Læs også