Erhverv

Dansk rejsearrangør overtager landets største skirejsekoncern

Det danske rejseselskab Primo Tours oplyser, at det har opkøbt skirejsekoncernen Skinetworks, der i november gik konkurs.

Direktør i Primo Tours, Bjarke Hansen, har store forventninger til opkøbet af skirejsekoncernen Skinetworks. Arkivfoto: Morten Lau-Nielsen

Mens der fortsat er stille hos charterbranchen, hvor både kunder og rejsearrangører må kigge langt efter rejser til varmere himmelstrøg, så udvider det danske rejseselskab Primo Tours endnu engang sin forretning.

Selsabet oplyser i en pressemeddelelse, at det har overtaget landets største skirejsekoncern, Skinetworks, der i slutningen af november i år måtte dreje nøglen om som følge af coronakrisen og svigtende salg. Ligesom Primo Tours i oktober offentliggjorde, at selskabet sammen med en række investorer fra branchen har etableret flyselskabet Airseven.

»Vi har valgt at bruge den nuværende krise i rejsebranchen til aktivt at udvikle vores virksomheder. Vi har etableret Airseven for at styrke vores setup på flysiden. Og vi ser rigtig gode synergier i fremtiden mellem vores flyforretning og skirejsebureauerne,« siger Bjarke Hansen, direktør i Primo Tours.

Selv har direktøren en baggrund som både guide og direktør i skibranchen, og ifølge pressemeddelelsen glæder Bjarke Hansen sig til at udvide Primo Tours rejsetilbud til også at omfatte skirejser.

Primo Tours oplyser, at det har en klar forventning om, at opkøbet vil give koncernen »en række synergier og driftsforde«.

»Skinetworks står fantastisk stærkt på både det danske og det svenske marked - de har nogle utroligt spændende koncepter, som de selv har udviklet. Samtidigt har Skinetworks de samme kerneværdier som os - nemlig fokus på nærhed til gæsterne, dansktalende personale på destinationerne og et højt serviceniveau,« siger Bjarke Hansen.

Primo Tours oplyser, at Skinetworks fortsætter som selvstændig virksomhed i koncernen med egne brands og medarbejdere.

Rejsebureauet Primo Tours er etableret i 2009 af Bjarke Hansen og Henrik Søndergaard, og sendte sidste år knap 100.000 danskere på charterferie.

Koncernen består udover Primo Tours af rejsebureauerne Århus Charter, SunCharter og Verdn samt datterselskabet Tourpaq, der leverer IT- og booking systemer til rejsebranchen.

Skinetworks blev etableret i 2005 og er en sammenslutning af skirejseselskaberne Danski, Northlander og Slopetrotter. Desuden har man specialbureauerne Summit Week og Active Alps.

Ifølge Skinetworks seneste offentliggjorde regnskab tabte selskabet i 2018/2018 omkring 15 mio kr. efter skat, mens nettoomsætningen lød på knap 650 mio. kr.

Læs også
Top job