• Opdateret 08/12/2020 kl. 17:04
Erhverv

Falleret Kasi-Jesper har 2,36 kr. på kontoen efter »bemærkelsesværdigt stort gennemløb af midler«

Kurator har lavet den første redegørelse til kreditorerne efter Kasi-Jespers konkurs.

Artiklens øverste billede
Jesper Kasi Nielsen blev erklæret konkurs i november 2020 på baggrund af et krav fra Pandora. Foto: Niels Hougaard

Den konkursramte Jesper Kasi Nielsen har 2,36 kr. tilbage på kontoen efter et »bemærkelsesværdigt stort gennemløb« af penge.

Det konstaterer kurator Henrik Selchau Poulsen i sin første redegørelse til kreditorerne, efter at Jesper Kasi Nielsen blev erklæret konkurs den 17. november på baggrund af et krav fra Pandora.

Kravet er opstået, fordi Jesper Nielsen har brudt sin tavshedspligt om en voldgiftssag mellem Pandora og et af hans tidligere selskaber, Kasi ApS.

Det fremgår af redegørelsen fra Henrik Selchau Poulsen, at Jesper Nielsen ikke ejer andet af værdi end de godt 2 kroner på din danske bankkonto i Nordea. Til gengæld skylder han 64,6 mio. kr., der ikke er udspecificeret, men som i hvert fald omfatter kravet fra Pandora samt krav fra skattevæsenet.

Ifølge redegørelsen ejer han også aktier i et dansk anpartsselskab, men kurator har foreløbigt medregnet disse til en værdi til 0 kroner, da det er uden aktivitet.

Det fremgår, at Jesper Nielsen forklarede i skifteretten, at anpartsselskabet skulle have været brugt til at formidle salg af ejendomme på Mallorca, men det blev aldrig til noget.

Han bor ifølge redegørelsen selv til leje på Mallorca og har flere andre lejemål, som vederlagsfrit stilles til rådighed for familiemedlemmer og bekendte, men han har oplyst, at der hverken er indbetalt depositum eller forudbetalt leje.

Kurator hæfter sig særligt ved kontoudtogene fra Nordea-kontoen.

»Gennemgangen har vist, at der på kontoen har været et bemærkelsesværdigt stort gennemløb af midler, midlertidige større inde- ståender, betydelige overførsler til ukendte modtagere mv.«, hedder det i redegørelsen.

Ifølge redegørelsen stammer pengene fra lønudbetalinger fra bl.a. Jesper Nielsens nye smykkefirma Amazing. Indbetalingerne er efterfølgende blevet videreført til familiemedlemmer i Danmark og på Mallorca, skal Jesper Nielsen have forklaret. Der er dog også overførsler til selskaber kontrolleret af familien Nielsen, anfører kurator.

»En nærmere gennemgang af kontoudtog, herunder for en længere periode, indhentelse af yderligere oplysninger om modtagere og grundlaget for overførslerne, kan muligvis også give grundlag for at rejse krav mod andre kreditorer samt nærstående personer og selskaber, herunder omstødelseskrav,« skriver Henrik Selchau Poulsen.

En nærmere undersøgelse af, hvor vidt der kan gøres krav gældende, afhænger dog af, at kreditorerne er parate til at stille sikkerhed for udgifterne, da der ikke er midler i boet til at finansiere dette, påpeger kuratoren.

Han opfordrer derfor kreditorerne til at stille den nødvendige sikkerhed.

Hvis kreditorerne ikke vil stille sikkerhed, har Henrik Selchau Poulsen ikke tænkt sig at lukke sagen foreløbigt.

Der kan nemlig senere komme penge til konkursboet gennem den voldgiftssag, som skal afgøre, om Pandora skal betale et større beløb til Kasi ApS.

Den sag trækker tråde tilbage fra 2010, da Kasi ApS solgte sine aktier Pandora Jewelry Central Western Europe (Pandora CWE) til Pandora.

Kasi fik omkring 400 mio. kr. up front i forbindelse med handlen, mens endnu en betaling - den såkaldte earn out - skulle opgøres i 2015 med udgangspunkt i Pandora CWE’s indtjening.

Da indtjeningen dykkede, fik Kasi ikke flere penge ud af handlen, men efterfølgende har Jesper Nielsen beskyldt Pandora for at have manipuleret med tallene, og derfor skal en voldgift tage stillign til, om Pandora skal punge yderligere ud.

Jesper Nielsen mener, at han har mindst 2 mia. kr. til gode.

Voldgiftssagen er fortrolig, men undervejs har Jesper Nielsen lavet så meget larm, at Kasi blev pålagt en bod på 5 mio. kr. og erklæret konkurs.

Siden har konkursboet efter Kasi ApS kørt sagen videre mod Pandora, som omvendt har forfulgt Jesper Nielsen for hans brud på tavshedspligten.

Jesper Nielsen oplyser, at Pandoras krav mod ham siden er vokset til omkring 9 mio. kr., og det var det krav, der udløste hans personlige konkurs i november.

»Så længe Pandora skylder mig over 2 mia. kr., nægter jeg at betale den latterlige bøde,« siger han.

Jesper Nielsen vil ikke gå nærmere ind i overførslerne på sin konto, men siger, at »det er dyrt at være Jesper Nielsen, og jeg er jo god til at tjene penge.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.