Erhverv

Lars Larsens store passionsprojekt skifter navn

Det er få måneder siden, at Jysk-familien skød 400 mio. kr. ind i golfresortet Himmerland. Nu skal resortet ikke bare lægge græs, men også navn til Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed.

Artiklens øverste billede
Den nu afdøde Jysk-købmand Lars Larsen var bagmanden bag golfturneringen Made in Denmark, som nu skifter navn. Fremover skal Jysk-familiens resort indgå i navnet på turneringen.

I august valgte familien efter den afdøde Jysk-købmand Lars Larsen at skyde 400 mio. kr. ind i golfresortet Himmerland, som familien har ejet i en årrække.

Faciliteterne skulle opgraderes, og resortet skulle fremtidssikres.

Nu skal Himmerand lægge navn til den professionelle Europatour-golfturnering Made in Denmark, som Lars Larsen oprindeligt var manden bag, og som nu er Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed.

Made in Denmark har hvert år siden 2014 – med undtagelse af en afstikker til Silkeborg i 2018 og coronaaflysningen i år – været spillet på Himmerland. Nu skal resortet lægge navn til turneringen, der fremover kommer til at hedde Made in Himmerland presented by Freja.

»Både Himmerland som område og vores resort giver rigtig mange muligheder for en god oplevelse hele året rundt. Derfor betyder det også meget, at Himmerland nu erstatter Danmark i turneringsnavnet. Ikke kun for vores resort, men for hele området,« siger Mark Bering, direktør i Himmerland, i en pressemeddelelse.

Her ses Mark Bering, direktør i Himmerland, og Flemming Astrup, promotor for turneringen Made in Himmerland, til henholdsvis venstre og højre. Foto: PR

Nu må Flemming Astrup dog erkende, at navneskiftet til Made in Himmerland er den rigtige beslutning.

»Når vi ser på, hvad turneringen er kendt for, og hvad den skal være kendt for i fremtiden, så kommer man hverken uden om den imponerende bane i Himmerland eller dens ikoniske hul nummer 16, Himmerland Hill – og det bør naturligvis afspejles i turneringens navn,« siger han.

Hul 16 på Himmerland er blevet kendt som Himmerland Hill og har hvert år været et samlingspunkt for tusindvis af tilskuere. Foto: PR

Jacob Brunsborg, søn af Lars Larsen og formand i Lars Larsen Group, udtalte tidligere på året, at investeringerne i Himmerland er sket med hjertet for først hans far og nu hele familien.

»Vi tror på, at det kan betale sig at investere i fremtiden – også i denne tid. Derfor kører vi på med en stor plan, som skal styrke Himmerland og tiltrække også mange andre end golfgæster året rundt,« sagde Jacob Brunsborg i foråret til Finans om en investeringsplan i det nordjyske center.

Næste udgave af golfturneringen i Himmerland skal afvikles i slutningen af maj. Coronasituationen gør dog, at der endnu ikke er åbnet for billetsalg til turneringen.

»Sikkerhed kommer selvfølgelig i første række. Derfor er det foreløbig kun sponsorer, der kan se frem til en invitation, fordi vi venter med at sælge billetter til udgaven i 2021, indtil vi ved, hvor mange tilskuere vi kan lukke ind. Det betyder måske, at den store fest bliver udsat. Men for mig er det vigtige, at fremtiden nu er på plads, og at vi har fået Himmerland med i navnet,« siger Mark Bering.

Fremover er det nu også på plads, at golfturneringen hvert år skal spilles på Himmerland-resortet og ikke rotere rundt i Danmark, som der ellers har været snak om.

Himmerland, der bl.a. består af feriehuse, hotel- og konferencefaciliteter, restaurant og tre golfbaner, fik i 1987 Lars Larsen med i ejerkredsen. I 2007 blev han enejer, og nu fører familien altså hans store passion videre.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.