Erhverv

Lars Larsens store passionsprojekt skifter navn

Det er få måneder siden, at Jysk-familien skød 400 mio. kr. ind i golfresortet Himmerland. Nu skal resortet ikke bare lægge græs, men også navn til Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed.

Den nu afdøde Jysk-købmand Lars Larsen var bagmanden bag golfturneringen Made in Denmark, som nu skifter navn. Fremover skal Jysk-familiens resort indgå i navnet på turneringen. Foto: Gregers Tycho

I august valgte familien efter den afdøde Jysk-købmand Lars Larsen at skyde 400 mio. kr. ind i golfresortet Himmerland, som familien har ejet i en årrække.

Faciliteterne skulle opgraderes, og resortet skulle fremtidssikres.

Nu skal Himmerand lægge navn til den professionelle Europatour-golfturnering Made in Denmark, som Lars Larsen oprindeligt var manden bag, og som nu er Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed.

Made in Denmark har hvert år siden 2014 – med undtagelse af en afstikker til Silkeborg i 2018 og coronaaflysningen i år – været spillet på Himmerland. Nu skal resortet lægge navn til turneringen, der fremover kommer til at hedde Made in Himmerland presented by Freja.

»Både Himmerland som område og vores resort giver rigtig mange muligheder for en god oplevelse hele året rundt. Derfor betyder det også meget, at Himmerland nu erstatter Danmark i turneringsnavnet. Ikke kun for vores resort, men for hele området,« siger Mark Bering, direktør i Himmerland, i en pressemeddelelse.

At turneringen i første omgang skulle hedde Made in Denmark, var en ide fra promoter Flemming Astrup. Han fik senere overbevist Jysk-købmanden Lars Larsen om, at det var det helt rigtige navn.

Nu må Flemming Astrup dog erkende, at navneskiftet til Made in Himmerland er den rigtige beslutning.

»Når vi ser på, hvad turneringen er kendt for, og hvad den skal være kendt for i fremtiden, så kommer man hverken uden om den imponerende bane i Himmerland eller dens ikoniske hul nummer 16, Himmerland Hill – og det bør naturligvis afspejles i turneringens navn,« siger han.

Himmerland har givet store milliontab for Lars Larsen og hans familie gennem årene. Senest omkring 90 mio. kr. i underskud i det seneste regnskabsår.

Jacob Brunsborg, søn af Lars Larsen og formand i Lars Larsen Group, udtalte tidligere på året, at investeringerne i Himmerland er sket med hjertet for først hans far og nu hele familien.

»Vi tror på, at det kan betale sig at investere i fremtiden – også i denne tid. Derfor kører vi på med en stor plan, som skal styrke Himmerland og tiltrække også mange andre end golfgæster året rundt,« sagde Jacob Brunsborg i foråret til Finans om en investeringsplan i det nordjyske center.

Næste udgave af golfturneringen i Himmerland skal afvikles i slutningen af maj. Coronasituationen gør dog, at der endnu ikke er åbnet for billetsalg til turneringen.

»Sikkerhed kommer selvfølgelig i første række. Derfor er det foreløbig kun sponsorer, der kan se frem til en invitation, fordi vi venter med at sælge billetter til udgaven i 2021, indtil vi ved, hvor mange tilskuere vi kan lukke ind. Det betyder måske, at den store fest bliver udsat. Men for mig er det vigtige, at fremtiden nu er på plads, og at vi har fået Himmerland med i navnet,« siger Mark Bering.

Fremover er det nu også på plads, at golfturneringen hvert år skal spilles på Himmerland-resortet og ikke rotere rundt i Danmark, som der ellers har været snak om.

Himmerland, der bl.a. består af feriehuse, hotel- og konferencefaciliteter, restaurant og tre golfbaner, fik i 1987 Lars Larsen med i ejerkredsen. I 2007 blev han enejer, og nu fører familien altså hans store passion videre.

Læs også
Top job