Erhverv

Dansk ægtepar sælger firma for hemmeligt beløb til stenrige arabere

Milliardær-ægteparret Claus Christiansen og Bente Juel Christiansen har solgt forskningsselskabet Sanos Group til Investcorp fra Bahrain.

Claus Christiansen og Bente Juel Christiansen, som er ejere af bla. Nordic Bioscience i Herlev, har igen solgt en virksomhed. Foto: Steen Wrem

Claus Christiansen, også kendt som knoglelægen, og hans hustru Bente Juel Christiansen har gennem årene tjent store beløb på salg og børsnotering af virksomheder.

Nu har de gjort det igen, da stenrige Investcorp fra Bahrain har købt ægteparrets firma Sanos Group, der gør sig inden for kliniske forsøg i farma- og biotekindustrien. Især inden for slidgigt har Sanos Group specialiseret sig.

»Sanos besidder alle de afgørende egenskaber, som vi leder efter i potentielle investeringer. Det er en iværksætterpræget organisation med et klart differentieret værditilbud og en førende markedsposition i en voksende, robust og forretningskritisk industri,« siger Daniel Lopez-Cruz, chef for Investcorps private equity-investeringer, i en pressemeddelelse.

Prisen på handlen af Sanos Group er hemmelig, oplyser Investcorp, der i Danmark også ejer virksomheder som Georg Jensen og Ageras.

I de to datterselskaber Sanos A/S og NBCD A/S under Sanos Group var der i det seneste regnskabsår en samlet indtjening på omkring 45 mio. kr. Så Sanos Group er formentligt ikke handlet for småpenge, og målet er nu international ekspansion. Især i USA og andre europæiske lande.

»Med globale ressourcer og erfaring med at skabe vækst i internationale virksomheder er Investcorp den ideelle partner, som kan bistå os med at forbedre flere patienters liv ved at udvide i nye markeder og terapeutiske områder, mens vi fortsætter med at skabe værdi i alle faser af kliniske forsøg,« siger Jeppe Ragnar Andersen, adm. direktør i Sanos.

Den hidtidige ejer af Sanos, ægteparret Claus Christiansen og Bente Juel Christiansen, er bosiddende i Schweiz og vurderes at være god for et milliardbeløb. 

I 1994 solgte de deres dengang fem år gamle selskab Osteometer til kapitalfonden Doughty Hanson. Ægteparret fik 400 mio. kr. for ulejligheden.

I 2011 købte de en ejerandel i amerikanske Radius Health og scorede en kæmpegevinst, da selskabet blev børsnoteret tre år senere.

For lidt over tre år siden solgte ægteparret Christiansen rettighederne til tre lægemidler til amerikanske Eli Lilly for 365 mio. kr. Dertil kommer løbende milepælsbetalinger, i takt med at midlerne bliver markedsført.

Læs også