Erhverv

Ambu lander en amerikansk kontrakt på engangsendoskoper

Medicoselskabet Ambu har vundet en stor kontrakt med en indkøbsorganisation i USA.

Ambu-CEO Juan José Gonzalez. Foto: Carsten Snejbjerg

Den nye kontrakt løber frem til november 2023 og giver Ambu adgang til 160 akuthospitaler i USA på over 2600 lokaliteter i mere end 20 stater.

Det meddeler Ambu i en selskabsmeddelelse mandag aften.

Aftalen omfatter blandt andet produkter inden for bronkoskopi samt øre-, næse- og halsområdet, lyder meldingen.

De amerikanske indkøbsorganisationer kaldes også for Group Purchasing Organizations (GPO'er), der forhandler priser og vilkår på forhånd for en gruppe virksomheder og i dette tilfælde er hospitaler og sundhedsudbydere.

“Vi ser en tendens til, at GPO’er nu opretter dedikerede endoskopikategorier til engangsbrug, hvilket betyder, at hospitaler og sundhedsudbydere får lettere adgang til avancerede enheder til engangsbrug. Med vores portefølje indenfor innovativ endoskopi til engangsbrug, er vi den ideelle partner til at hjælpe læger med at forhindre enhedsrelaterede infektioner og forbedre sundhedsøkonomien,” siger Juan Jose Gonzalez, administrerende direktør for Ambu, i meddelelsen.

Ambu har lanceret flere nye endoskoper til engangsbrug og har også tidligere landet kontrakter med en amerikansk GPO. Selskabets duodenoskop har det seneste efterhånden lange stykke tid løbet med en meget stor del af opmærksomheden.

I dag er markedspenetrationen for engangsendoskoper bredt ca. 2 pct. Det betyder også, at markedet i dag er på omkring 500 mio. dollars. Et tal, der dog ifølge Ambu selv vil vokse til 2,5 mia. dollars allerede i 2024.

BRANCHENYT
Læs også