Serier

Vinfirma i nyt milliontab: Kendte ejere klar med nye penge

Winefamly kom ud af seneste regnskabsår med et rekordstort underskud, og egenkapitalen er blevet negativ. Både investorer og långivere er dog klar på mere.

Corona rammer verden
Her ses Thomas Pedersen, Morten Strunge, Thomas Herman og Rasmus Hedelund Jensen, som alle er en del af Winefamly. Foto: André Gustafson

Det danske vinfirma Winefamly har stadig tocifrede millionunderskud.

Et nyt regnskab fra Winefamly viser et rekordstort underskud på 13,7 mio. kr., og i løbet af de seneste tre regnskabsår er det samlede tab på over 30 mio. kr.

Efter det seneste underskud var egenkapitalen tilmed negativ for første gang i Winefamlys historie.

Vinfirmaet har optaget et afdragsfrit lån på 15 mio. kr., der løber til maj 2022, fremgår det af regnskabet. Her står der også, at Winefamly forventer et nyt »stort underskud« i det kommende år. Simpelthen fordi selskabet stadig er i en vækstfase.

Faktisk er Winefamly blevet positivt påvirket af corona, der har øget omsætningen, forklares det i regnskabet.

»Der er givet tilsagn om kapitalindskud (ej indbetalt), og der er udarbejdet budgetter, der viser, at der er likviditet mindst til regnskabsåret 2020/21. Der er herudover betydelig interesse for yderligere kapitalindskud og lån fra investorer og långivere til den yderligere vækst og udvikling af selskabet,« står der i det nye regnskab.

Blandt medejerne af Winefamly er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, som sidder på en fjerdedel af selskabet, og serieivæksætteren Morten Strunge, der ejer 17 pct. af Winefamly. Desuden har tv-kokken Thomas Herman været med som investor og ansigt for virksomheden.

Direktør og bestyrelsesformand i Winefamly, Thomas Pedersen, er også medejer af vinfirmaet. Han har tidligere luftet sin drøm om 100.000 medlemmer og en børsnotering af Winefamly.

Da der i maj 2019 var 20.000 medlemmer, ændrede Winefamly sin forretningsmodel og lancerede et gratis medlemsskab side om side med betalingsmedlemsskaberne på henholdsvis 39 og 75 kr. om måneden. Med de medlemskaber kan man købe vine til kostpris og med gratis levering.

Læs også