Erhverv

Warren Buffett opfordrer politikere til at forlænge hjælpen: »Det er en økonomisk krig«

Chefen for Berkshire Hathaway vil have mere hjælp til USA's små virksomheder.

De amerikanske politikere før forlænge hjælpe til små forretningsdrivende i USA, lyder det fra investeringsguruen Warren Buffett. Foto: AP Photo/Mary Altaffer.

Investeringshajen Warren Buffett opfordrer de amerikanske politikere til at forlænge den økonomiske støtte til landets små virksomheder, som kæmper med at holde skindet på næsen under coronanedlukningerne.

Buffett havde egentlig varslet, at han ikke ville give interviews før hans investeringsselskab, Berkshire Hathaway, holder virtuel generalforsamling i foråret.

Men han føler åbenbart, at emnet er presserende på et tidspunkt, hvor de amerikanske politikere ikke hurtigt har kunnet nå til enighed om en ny hjælpepakke til landets små og trængte virksomheder.

»Det er en økonomisk krig,« siger Warren Buffett i et interview med CNBC om situationen.

Han opfordrer de amerikanske lovgivere om at forlænge en støtteordning, som hurtigt blev stablet på benene i foråret - kaldet paycheck protection program.

»Jeg synes, at landet skylder det til de millioner af små forretningsdrivende... Forlæng PPP og få os igennem tunnelen,« siger Warren Buffett, der er mange anses for at være historiens mest succesfulde investorer.

»Da vi gik ind i 2. verdenskrig, blev en masse industrier lukket ned; alt blev brugt på at producere til forsvaret. Her har vi lukket ned for en masse mennesker, mens andre trives, så jeg synes, at vi skylder det til de millioner af små forretningsdrivende,« lyder det videre.

Et vindue til at ansøge om PPP-lån udløb tidligere i år, og Kongressen i USA har i flere måneder ikke kunnet enes om en ny hjælpepakke.

Mens mange store virksomheder i øjeblikket trives, er især restaurationsbranchen - med mange selvstændige - hårdt ramt.

Læs også