Erhverv

Iværksættere i Female Invest lukker investeringsrunde og udvider ejerkredsen med prominente navne

De tre kvinder, der sammen udgør Female Invest, har netop lukket en investeringsrunde. De sælger for første gang ud af virksomheden, men det er ikke til hvem som helst.

Female Invest er stiftet af tre iværksættere. Fra venstre: Camilla Falkenberg, Emma Bitz og Anna-Sophie Hartvigsen. Foto: Rune Lundø

Emma Bitz, Camilla Falkenberg og Anna-Sophie Hartvigsen, de tre iværksættere bag Female Invest, kan nu invitere en række prominente navne ind i ejerkredsen af virksomheden.

Female Invest har netop lukket en investeringsrunde og i alt rejst 10 mio. kr. De nye investorer tæller navne som medstifter af Nordic Female Founders og investor i ”Løvens Hule”, Mia Wagner, adm. direktør i Maj Invest Jeppe Christiansen og Shailendra Patel med en fortid i Saxo Bank. Vækstfonden har ligeledes investeret.

Female Invest arbejder for at skabe økonomisk ligestilling og gøre kvinder økonomisk frie ved hjælp af deres læringsplatform, hvor kvinder via webinarer, artikler og videokurser bliver klar til at bevæge sig ud på aktiemarkedet.

For Mia Wagner var det utrolig vigtigt at komme med ombord i det, hun kalder »en rigtig god forretning«.

»Det har været vigtigt for mig at være med, og jeg har virkelig gjort mit for at kunne komme med på banen her, for jeg tror i dén grad på, at det er en virksomhed i vækst,« siger Mia Wagner og fortsætter:

»Ideologisk set er det for mig også en interessant virksomhed at investere i, fordi jeg helt grundlæggende tror på, og arbejder for, at vi får en øget økonomisk ligestilling mellem mænd og kvinder.«

Hun henviser til FN’s verdensmål om styrkelse af kvinders rettigheder, som skal være i hus senest i 2030.

Vi ser et stort potentiale for at skalere endnu hurtigere internationalt, fordi økonomisk ulighed er et globalt problem.

Anna-Sophie Hartvigsen, medstifter af Female Invest

De tre iværksættere har i år set deres virksomhed vækste med 1200 pct. og er ligeledes at finde på Forbes’ fornemme ’30 under 30’-liste for finansfolk.

Nu henter de for første gang ekstern kapital. Målet er at sætte fut i en international skalering af forretningen.

»Vi ser et stort potentiale for at skalere endnu hurtigere internationalt, fordi økonomisk ulighed er et globalt problem. Selvom vi indtil nu har været profitable, har vi valgt at indhente ekstern kapital for at speede processen op« siger Anna-Sophie Hartvigsen, medstifter af Female Invest.

Valget af investorer var da heller ikke helt tilfældigt, fortæller hun.

»Det var vigtigt for os at finde investorer, som deler vores passion for finansiel ligestilling, som matcher vores kompetencer og som vi godt kan lide på et personligt plan. Derfor har vi lagt en dyd i at finde de helt rette personer, og det betyder meget, at det netop er de investorer, vi får ind.«

Female Invest har kunder i 55 lande verden over.

Læs også
Top job