Erhverv
BREAKING

Novo søger om godkendelse af nyt fedmemiddel i Europa

Foto: Stine Tidsvilde

Novo Nordisk har ansøgt om markedsføringstilladelse i Europa for Semaglutid til behandling af fedme. Indsendelsen kommer bare to uger efter en lignende ansøgning i USA.

Semaglutid, der i forvejen bruges i lavere doser til behandling af diabetes, skal tages som injektion en gang ugentligt i en dosis på 2,4 milligram og er beregnet på personer med en BMI - vægt divideret med højden i anden - over 30, eller personer med en BMI over 27 med mindst en vægtrelateret følgesygdom.

Indsendelsen sker på baggrund af resultater fra STEP fase 3a-programmet, der har vist vægttab på 15-18 pct. for personer behandlet med Semaglutid 2,4 milligram.

- Det er en milepæl for Novo Nordisk, men mere vigtigt repræsenteret det en ny behandlingsmulighed med potentialet til at transformere den medicinske behandling af mennesker, der lever med fedme i Europa, siger forsknings- og udviklingsdirektør i Novo Nordisk Mads Krogsgaard Thomsen ifølge en meddelelse.

Hos Sydbank estimerede senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i forbindelse med indsendelsen af ansøgning i USA for to uger siden, at fedmemidlet på sigt vil nå et årligt topsalg på 18 mia. kr.

Læs også