Erhverv

Astralis afsluttede 2020 med milliontriumf

Amerikanske Team Liquid blev slået i finalen, da Astralis søndag vandt turneringen IEM Global Challenge.

De fem danskere i Astralis har råd til at købe ekstra store julegaver i år.

Søndag vandt Counter-Strike-holdet nemlig turneringen IEM Global Challenge, da det amerikanske hold Team Liquid i finalen blev slået komfortabelt med 3-0 i baner.

Dermed kan Nicolai "dev1ce" Reedtz, Peter "dupreeh" Rasmussen, Andreas "Xyp9x" Højsleth, Lukas "gla1ve" Rossander og Emil "Magisk" Reif indkassere en præmiecheck på 200.000 dollar - 1,2 millioner kroner.

Titlen er Astralis' fjerde i 2020 og den anden inden for de seneste tre turneringer.

- Det er en sindssyg fed følelse lige nu. Både glæde og lettelse over at have kommet så godt igennem den seneste måned.

- Vi aftalte for tre turneringer siden, vi ville give alt til sidst, og tage minimum én pokal – nu står vi med tre finaler og to pokaler mere til skabet, og det er noget, vi alle sammen på holdet og i organisationen kan være vildt stolte af, siger Lukas "gla1ve" Rossander i en pressemeddelelse.

- Vi var aldrig i tvivl om, at vi kunne slå Liquid. De har været stærke her til sidst, men vi har et godt tag på dem, og der var virkelig god stemning på holdet hele vejen igennem.

Det er langtfra uvant for Astralis at vinde over Team Liquid. Det havde det danske hold gjort, de seneste otte gange de to hold havde stået overfor hinanden inden søndagens kamp.

Astralis startede da også godt og vandt 16-11 på første bane, Inferno. Team Liquid havde valgt, at der derefter skulle dystes på Overpass-banen, men også her trak danskerne det længste strå.

Astralis vandt igen 16-11 og skulle nu blot vinde én af de sidste tre baner. Det skete på banen Dust2, og så var den samlede sejr en realitet.

IEM Global Challenge var årets sidste turnering for Astralis. Holdet ligger nummer to på verdensranglisten. Kun franske Team Vitality er bedre rangeret.

BRANCHENYT
Læs også