Serier

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen kl. 18. Følg det her på Finans.dk.

Arkk Copenhagen med millionunderskud

Sneakervirksomheden Arkk Copenhagen har lidt store tab på coronapandemien, hvor især det fysiske detailmarked har været hårdt ramt. Selskabet er gået fra et millionoverskud til et millionunderskud på bare få år.

Corona rammer verden
De to stiftere af sneakerfirmaet Arkk, Thomas Refdahl og Kasper Rasmussen, PR-foto. Per Enevoldsen og Winnie Liljeborg. Foto: PR og Foto: North-East Family Office

Coronakrisen har sendt det danske sneakerfirma Arkk Copenhagen til tælling. Selskabet må indkassere et gedigent underskud på 12,6 mio. kr., og i samme ombæring har ledelsen valgt at lukke to ud af tre fysiske butikker permanent.

Det giver ledelsen udtryk for i et særdeles udførligt regnskab for det skæve regnskabsår 19/20. Et år, hvor fysiske butikker har været i hård modvind grundet corona-restriktioner.

»Med hensyn til retail-aktiviteterne har man benyttet det underskudsgivende regnskab til lukke 2 ud af 3 af selskabets egne butikker og fokuserer nu kun på hovedbutikken på Strøget ved Kongens Nytorv i København,« skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:

»De store investeringer der blev foretaget med istandsættelsen af netop butikken på Strøget skete lige før covid-19 og har derfor trukket bundlinjen i en yderligere negativ retning grundet en nedgang i trafik i butikken på 60 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.«

I et forsøg på at kontrollere omkostningerne har virksomheden ligeledes lukket datterselskaber i Sverige, Tyskland og USA og konsolideret salget i det danske moderselskab. Samtidig har sneakervirksomheden købt salgsrettighederne tilbage fra distributører i over 10 lande.

»Selskabet kontrollerer derfor nu langt størstedelen af omsætningen direkte, hvilket vil udmønte sig en i væsentlig bedre margin og en signifikant bedre bundlinje i slutningen af 2021,« skriver ledelsen.

Nedlukningen af datterselskaber og tab på debitorer har været en dyr omgang for virksomheden. Ifølge selskabet beløber nedskrivninger og hensættelser til tab grundet pandemien sig til i alt 11 mio. kr.

Barndomsvennerne Thomas Refdahl og Kasper Rasmussen fik for få år siden idéen til at skabe et dansk sneakerbrand, som kunne skille sig ud fra bl.a. Nike og Adidas, hvis sneakers bliver flået ned af hylderne verden over.

Det blev så stor en succes, at flere milliardærer har købt sig ind i firmaet.

Det drejer sig om tøjfamilien Martinsen, der står bag IC Group, samt Pandora-stifterne Winnie Liljeborg og Per Enevoldsens venturefond North-East Venture, der til sammen købte lidt over en fjerdedel af Arkk.

Arkk indkasserer i år for første gang et underskud i hele selskabets levetid. Gennem årerne er der således opbygget en større egenkapital, der efter nuværende regnskab har en pålydende værdi af 14 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også