Erhverv

Gubi-arving er gået personligt konkurs

Sebastian Gubi Olsen er taget under personlig konkursbehandling. Det sker få år efter, at han blev købt ud af familiens livsværk, der siden blev solgt for et milliardbeløb.

Sø- og Handelsretten har taget Sebastian Gubi Olsen under personlig konkursbehandling. Foto: Anthon Unger

Sebastian Gubi Olsen, én af Gubi-stifter Bjarke Gubi Olsens to sønner, er gået personligt konkurs.

Det fremgår tirsdag af en meddelelse i Statstidende og bliver bekræftet af advokat Thomas Markert fra Dahl, der er kurator i konkursboet.

»Der er tale om en egen konkursbegæring. Ellers vil jeg tillade mig ikke at kommentere mere på sagen for nuværende af hensyn til både kreditorerne og fallenten,« skriver han i en mail.

Personlig konkurs
  • Ved en personlig konkurs mister skyldneren retten til at bestemme over sine ejendele i en periode og bliver registreret i RKI
  • Personens værdier udgør aktiver i konkursboet
  • Dog har man ret til en beskeden levefod, hvilket vil sige, at almindeligt tøj og indbo kan beholdes
  • En konkursramt person slipper først af med stemplet, når kuratoren er færdig med at fordele vedkommendes værdier til kreditorerne

Det er fem år siden, at Sebastian Gubi Olsen lod sig købe ud af familiens livsværk, designselskabet Gubi, som hans far stiftede i 1967. Køberen var hans bror Jacob Gudmund Olsen.

I det regnskabsår, hvor Sebastian Gubi Olsen afhændede sin ejerandel i Gubi, havde hans personlige selskab et overskud på 124 mio. kr.

Sebastian Gubi Olsen glippede dog den store gevinst, da Gubi i maj 2018 blev solgt for et milliardbeløb til kapitalfonden Axcel.

»Min bror fik en pæn betaling, dengang jeg købte ham ud, men det er klart, at jeg har haft en god forrentning af den investering. Så måske der er et vist element af ærgrelse. Men jeg håber, at han stadig er tilfreds,« sagde Jacob Gudmund Olsen i 2018 til Børsen i forbindelse med salget til Axcel.

Kort før jul offentliggjorde Sebastian Gubi Olsen et regnskab for selskabet Gubi Invest, hvor han er medejer og var direktør frem til den 17. december.

Af regnskabet fremgår det, at selskabet har et udlån til ledelsen på 4,7 mio. kr., som er »hensat til tab grundet insolvens« hos ledelsen, der ved regnskabsafslutning kun bestod af Sebastian Gubi Olsen.

Gubi Invest kom ud af året med et underskud på 30,5 mio. kr. og har de seneste tre år tabt 90 mio. kr.

I det nye regnskab fra Gubi Invest står der også, at selskabet i det forgangne år havde personaleomkostninger for 9,2 mio. kr. til én beskæftiget person i selskabet.

Gubi Invest har ifølge cvr-registeret de to moderselskaber Gubi Foundation og Gubi Olsen Family Foundation, der begge hører hjemme i Liechtenstein. Gubi Invest ejer halvdelen af det kendte møbelfirma Atbo, som Sebastian Gubi Olsen har været med til at genrejse efter en konkurs.

Atbo fik tidligere på året rettighederne til Gubi-stifter Bjarke Gubi Olsens designs, da han stoppede samarbejdet med den virksomhed, som han selv stiftede for over 50 år siden.

Det er ikke lykkedes Finans at få en kommentar fra Sebastian Gubi Olsen til hans personlige konkurs.

Læs også
Top job