Erhverv

Robert Uggla tager personlig bid af Mærsk-klenodie

Robert Ugglas personlige selskab har for få dage siden fået en ejerandel på over en femtedel af Maersk Tankers.

Til venstre ses her Robert Uggla, barnebarn til Mærsk Mc-Kinney Møller, der gennem sit personlige selskab nu har en større ejerandel i Maersk Tankers.

Det næstældste Mærsk-selskab har fået Robert Uggla ind som selvstændig medejer.

Gennem Robert Ugglas personlige selskab Agata ApS ejer han nu mellem 20 og 24,99 pct. af tankrederiet Maersk Tankers. Tidligere var ejerskabet af Maersk Tankers 100 pct. i hænderne på A.P. Møller Holding, som er Mærsk-fondens investeringsselskab og kontrolleret af Mærsk-familien. Det viser oplysninger fra cvr-registeret.

Hvorfor Robert Uggla har fået en større ejerandel i Maersk Tankers, vides endnu ikke.

»Der er egentlig ikke noget at sige. Familien har personligt ejerskab i samtlige Maersk-selskaber, og ændringerne påvirker hverken A.P. Møller Holdings eller Robert Ugglas engagement i selskabet,« skriver Mika Bildsøe Lassen, kommunikationschef i A.P. Møller Holding, i en mail.

Robert Uggla er bestyrelsesformand i Maersk Tankers, der er stiftet i 1928 og i dag er blandt verdens største inden for transport af olie og gas.

I 2017 udtalte han sig om Maersk Tankers, da A.P. Møller Holding købte tankrederiet ud af A.P. Møller-Mærsk for over 7 mia. kr.

»Maersk Tankers er naturligvis et særligt selskab for os. Efter Maersk Brokers fra 1914 er det den ældste Mærsk-virksomhed,« sagde Robert Uggla til Berlingske.

Ifølge det seneste årsregnskab fra Maersk Tankers havde selskabet en flåde på 189 skibe. Selskabet omsatte i 2019 for 419 mio. dollars og havde et overskud efter skat på 17 mio. dollars.

Læs også
Top job