Serier
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Danske Medier kritiserer modregning i annoncekompensation: Det er urimeligt

Medierne bliver straffet for at have vist ansvarlighed, når kollektive besparelser som fælles lønnedgang bliver modregnet i uddelingen af annoncekompensation, mener Danske Medier, der vil have kulturministeren til at gå i dialog med EU.

Corona rammer verden
Louise Brincker ddministrerende direktør hos Danske Medier & Danske Medier Arbejdsgiver. Foto: Thomas Sjørup

Det er stærkt kritisabelt, at Slots- og Kulturstyrelsen modregner medievirksomheders besparelser på kollektive lønnedgange og kontingent til brancheorganisationer i fordelingen af kompensation for tabte annonceindtægter. Sådan lyder beskeden fra Danske Medier i et brev til kulturminister Joy Mogensen (S).

Af ansøgningsvejledningen til kompensationsordningen for tabte annonceindtægter fremgår det, at der ikke kan ydes kompensation for omkostningsbesparelser, som er realiseret som følge af coronapandemien - herunder kollektiv lønnedgang, som flere medievirksomheder praktiserede, da pandemien tog fat i foråret sidste år...

Læs også
Top job