Erhverv

Stor hobbyvirksomhed køber konkurrenten

Creativ Company, der er ejer af kapitalfonden Capidea, købet Av Form fra Herning og runder dermed en halv mia. kr. i omsætning.

Creativ Company leverer legetøj og hobbyartikler til bl. a. daginstitutioner. Foto: Casper Dalhoff

Creativ Company, der er Danmarks største leverandør af lege- og hobbyartikler til institutioner og private, køber konkurrenten Av Form. Dermed runder virksomheden, der er ejet af kapitalfonden Capidea, en halv mia. kr. i omsætning.

Creativ Company med hovedsæde i Holstebro og Av Form fra Herning er begge store leverandører af udstyr som karton, lim og andre kreative artikler bl. a. skoler og daginstitutioner indenfor leg, læring, kreativitet og udvikling blandt børn og unge.

»Creativ Company får ved købet af Av Form et meget spændende legetøjssortiment til skoler og institutioner og vil fremover være en endnu stærkere spiller i Norden, og i stigende grad også i Europa. Vi opnår desuden nogle vigtige skalafordele, som gør os endnu bedre til at konkurrere med andre virksomheder på det nordiske og europæiske marked,« siger Jakob Moeskjær, adm. direktør hos Creativ Company.

Den nye koncern har en årlig omsætning på over en halv mia. kr. og forventer i løbet af 2021 at foretage væsentlige nye investeringer i robotteknologi for at fremtidssikre driften af Creativ Companys lager- og logistikfunktion.

»Av Form er nået et stadie, hvor virksomheden har gavn af at blive en del af en større og stærkere koncern med henblik på at fortsætte virksomhedens positive udvikling og internationalisering. Det kan nu ske sammen med Creativ Company,« udtaler adm. direktør Marianne Sørensen fra Av Form i en pressemeddelelse.

Hun fratræder efter eget ønske i forbindelse med opkøbet.

Creativ Company sælger kreative hobbymaterialer til kunder i mere end 40 lande og har datter- og salgsselskaber i ni europæiske lande.

Med købet af Av form beskæftiger Creativ Company i alt ca. 350 medarbejdere, hvoraf de omkring 230 arbejder på hovedkontoret i Holstebro. Creativ Company er ejet af kapitalfonden Capidea.

Læs også
Top job