Gigabit skifter direktør og gør klar til yderligere vækst
Som en led i en større vækstplan har den danske internetudbyder Gigabit fået ny direktør og tilført kapital på 50 mio. kr. til virksomheden. Det skal sikre selskabet markedsandele på især Sjælland.
Den hurtigtvoksende internetudbyder Gigabit, der slår sig op på at have Danmarks hurtigste internet, har netop igangsat en ambitiøs vækstplan, der skal sikre virksomheden yderligere fremgang og nye markedsandele særligt på Sjælland.
Derfor har selskabet skiftet ud i direktørstolen, så det nu er den 55-årige Claus Østergaard Olsen, tidligere direktør i fiberselskabet Fibia, der står i spidsen for den danske virksomhed.
Claus Østergaard Olsen har fra årsskiftet overtaget posten fra den ene af Gigabits stiftere Baldur Norddahl, der sammen med Mads Bennedbæk etablerede fiberselskabet i 2013 med ambitionen om at blive en af de helt store spillere på markedet, selvom selskabet var Danmarks mindste teleselskab.
»Vi mener, at det er nødvendigt at opruste direktørposten nu, fordi vi ser en fantastisk mulighed i markedet især på Sjælland. Samtidig kan vi se, at vores konkurrenter også ser Sjælland som en stor mulighed, og derfor er markedet modent. Det vigtigste som internetudbyder er at komme først. Når investeringen først er taget, er det svært at gøre det igen for en konkurrent, og derfor opruster vi så kraftigt nu,« siger Søren Sundahl, der er bestyrelsesformand i Gigabit.
Selvom Baldur Norddahl ikke længere er at finde i spidsen for selskabet, vil medstifteren fortsat være en del af ledelsen som teknisk hovedansvarlig for selskabets fibernet, mens Mads Bennedbæk fortsætter som systemansvarlig.
»Det er med stolthed, stor respekt samt ydmyghed, jeg overtager roret fra Baldur. Baldur og hans hold har skabt en vanvittigt teknologisk dygtig virksomhed med en imponerende vækst. Jeg ser frem til arbejdet, og der ligger en spændende opgave i at skabe et solidt fundament for yderligere vækst,« siger Gigabits nye direktør Claus Østergaard Olsen.
Direktørskiftet kommer i forlængelse af, at internetudbyderen i løbet af efteråret tog de to velhavere Kim Hyldahl og Michael Duus ind i ejerkredsen. I den forbindelse blev der i september og november 2020 samlet skudt ny kapital for 51,5 mio. kr. i selskabet, hvilket er sket både kontant og ved konvertering af gæld.
»I første omgang har vi konverteret gæld for at være sikker på, at vi har en god og solid soliditetsgrad, som gør, at banker og lignende vil være med på et andet niveau. Men derudover har vi stor forespørgsel på at bringe internet til nye områder og har kunder liggende i pipelinen, som skal kobles på nettet. Hver gang vi kobler en kunde på nettet, giver det indtægter, og derfor er investeringen klog, fordi vi udnytter de muligheder, der ligger for at få lynhurtigt og stabilt internet ud til danskerne,« siger Søren Sundahl.
Siden Gigabit gik i luften har den danske fibervirksomhed haft store ambitioner om at bringe internet ud til danskere, og fra begyndelsen har målet været at blande sig med større konkurrenter som bl.a. TDC, hvilket ifølge bestyrelsesformanden nu er lykkes.
»Der er ingen tvivl om, at vi jo er oppe mod nogle kapitalstærke konkurrenter. Det viser sig dog i praksis, at vi på et lokalt plan kan matche dem. Vi er blevet eksperter i at finde gode attraktive områder, som ikke foreløbig har udsigt til fibernet og høje hastigheder, og der er potentiale for mere,« siger Søren Sundahl.
Ifølge virksomhedens senest offentliggjorde regnskab for 2019 lød virksomhedens overskud i 2019 på knap 1,2 mio. kr. efter skat, hvilket svarer til en tilbagegang på omkring 7 mio. kr. sammenlignet med året forinden. Her lød overskuddet på omkring 8,5 mio. kr. efter skat, hvilket er det højeste overskud i Gigabits historie.
Det skyldes ifølge Søren Sundahl, at Gigabit har ændret sin forretningsmodel, så betalingen nu sker på en abonnementsbaseret ordning, fremfor at få kunderne forudbetalte fem års internet.
»Det betyder, at indtægterne kommer ude i fremtiden. Vi forventer, at vi i midten af 2021 af elimineret effekten af vores tidligere betalingsmåde, og efterfølgende forventer vi, at ændringen vil give pote. Det er dog lidt for tidligt at tale om forventninger til regnskabet for 2021. Vi vil gerne kigge yderligere ind i vores initiativer og de nye tiltag først,« siger Søren Sundahl, der dog forventer, at bundlinjen i år bliver positiv samtidig med, at selskabet forventer at hente yderligere kapital til at vækste.
Gigabits egenkapital lød i 2019 på 15,4 mio. kr. Selskabet har på nuværende tidspunkt omkring 114 medarbejdere.
I 2020 er både antallet af kunder på eget fibernet og antallet af husstande med Gigabit-fibernet ude i vejen mere end fordoblet.
Gigabit ønsker dog af hensyn til konkurrence ikke at oplyse, hvor mange kunder selskabet har.