Erhverv

Flere landmænd går konkurs

Et stigende antal landmænd går konkurs og må forlade gården. 2020 begyndte ellers fint for erhvervet, men coronakrise, svinepest, minkkrise og lave mælkepriser har lagt stigende pres på økonomien.

Et stigende antal mælkeproducenter går konkurs, fordi mælkeafregningen gennem længere tid har været relativt lav. Også andre sektorer i landbruget er ramt af stigende antal konkurser.
Foto:  Miriam Dalsgaard

Antallet af landbrugskonkurser er igen begyndt at stige. Det skyldes især krisen i minkbranchen samt spredningen af afrikansk svinepest, der har fået svinepriserne til at falde i hele Europa. Også de forholdsvist lave mælkepriser har udløst mange konkurser.

»2020 har mere eller mindre været delt i to. I begyndelsen af året var svinepriserne meget høje, hvilket var med til at holde antallet af konkurser lavt. Coronakrisen udløste imidlertid store prisfald, som senere blev forstærket af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland,« påpeger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef på landbrugets rådgivningscenter, Seges...

Læs også
Top job