Serier

Engelsk fodbold er »under ekstremt pres« efter vilde jubelscener

Videoer af syngende fodboldspillere tætpakket i et omklædningsrum og grupper med hundredvis af fans vækker opsigt blandt ministre.

Corona rammer verden
I første omgang gik Chorley FC's fællessang viralt og høstede mange likes, efter holdet slog et coronaramt Derby-hold med 2-0. Men efterfølgende er den blevet kritiseret for at bryde de strenge britiske coronarestriktioner. Foto: Jason Cairnduff/Reuters For første gang i klubbens 127 år lange historie spillede Marine AFC sig i tredje runde af FA Cup, hvor holdet mødte storholdet Tottenham. Aldrig har to hold med så stor difference på holdenes placeringer i det  det engelske ligasystem mødtes, og derfor var kampen genstand for stor begejstring i den lille by. Foto: Clive Brunskill/Reuters. Foto: Clive Brunskill/Reuters. Foto: Clive Brunskill/Reuters.

Det vækker harme, når 25 glade mænd fra den lille fodboldklub Chorley FC på en viral video skråler i kor, eller når Premier League-stjerner bryder coronarestriktionerne for at holde jul og nytårsaften sammen, når resten af England lider under en massiv nedlukning i disse dage.

I weekenden ramte Storbritannien en milepæl med 80.000 coronarelaterede dødsfald siden pandemiens udbrud, og restriktioner dikterer, at man ikke må mødes med mennesker fra andre husstande end sin egen, at skoler, universiteter og liberale erhverv skal være lukket, og man kun må bevæge sig ud at motionere én gang i døgnet. I øjeblikket debatteres yderligere og mere vidtgående restriktioner i kampen mod spredning af en muteret coronavirus...

Læs også