Serier

Anden coronabølge kan være »et slag mod mænds selvforståelse«

Når smittetallet stiger, falder danskernes psykiske trivsel, viser en undersøgelse fra Aarhus Universitet. I efterårsmørket stiger andelen af især mænd med dalende humør, og eksperter forklarer det med, at mænd bekymrer sig om de økonomiske og samfundsmæssige konsekvenser af epidemien, mens kvinder er bedre til at holde deres sociale netværk ved lige under nedlukningen.

Corona rammer verden
»Det er blevet sværere, og jeg tror, at kvinderne er bedre til at håndtere de her ting. Mænd kan godt lade deres frustrationer gå ud over andre ved at blive sure,« siger Martin Dybdal, 58 år, der netop har fået nyt job som skolelærer.
Foto: Gregers Tycho »I første lockdown følte jeg, at jeg var mere i gang. Der trænede jeg og lavede god mad. Nu er det hele lidt mere kedeligt,« siger den 26-årige kok Mikkel Busk (t.v.), der følges med sin jævnaldrende kollega Kenni Holm.
Foto: Gregers Tycho »Det er sværere rent mentalt, fordi det koldere og regner hele tiden, og det svært at møde folk i parkerne,« siger den 32 årige Johan Olsen, der i øjeblikket er jobsøgende.
Foto: Gregers Tycho

For Martin Dybdal er livet blevet lidt sværere i forbindelse med den seneste nedlukning. Årstiden begrænser mulighederne for at være sammen udendørs, og der er følgelig blevet langt mellem de sociale kontakter.

»Det handler dels om lyset, og dels om at det ikke er forårslunt som under sidste nedlukning. Og så har epidemien jo varet længe,« lyder det fra den 58-årige lærer, som denne eftermiddag snupper en gåtur rundt om søerne i København...

BRANCHENYT
Læs også