Erhverv

Era Ora er snart klar med nyt koncept

Coronakrisen har været hård for restaurationsbranchen. Den krystalkugle så restaurantejer Elvio Milleri ind i allerede i marts 2020 og valgte dermed at lukke sin restaurant, Era Ora. Nu er han snart klar med et nyt koncept, fremgår det af nyeste regnskab.

Artiklens øverste billede
Elvio Milleri står bag restaurant Era Ora. Nu står han for at omdanne konceptet til en mere simpel vin- og madoplevelse. Foto: Finn Frandsen

Den italienske gourmetrestaurant Era Ora har ikke haft et nemt 2020. Først mistede restauranten sin ene Michelin-stjerne, og siden har hele restaurationsbranchen været ramt af nedlukningen efter coronakrisen.

Ikke nok med det, så valgte ejeren Elvio Milleri at lukke Era Ora for bestandigt i maj, og det har været dyrt på bundlinjen. Siden da er der udelukkende blevet solgt italiensk vin gennem selskabet.

Restauranten er således netop kommet med regnskab for det skæve 19/20, som løber indtil slutningen af juni. Det viser et underskud på 2,6 mio. kr. på bunden mod et overskud på 361.000 kr. i 18/19.

Ifølge ledelsen i selskabet bruger restauranten coronakrisen som afsæt til et nyt gastronomisk koncept, fremgår det af regnskabet. Det skal efter planen åbne i starten af 2021.

»Som følge af uvished i forhold til varigheden af Coronasituationen, påtænker selskabets ledelse ændring af koncept og aktivitet til en mere simpel vin- og madoplevelse, end tidligere ved drift af en Michelin-restaurant.«

På trods af det hårde 19/20, har flere års gentagende overskud polstret selskabets egenkapital. Efter underskuddet i år lyder egenkapitalen således på 1,8 mio. kr.

Era Ora mistede i februar sin Michelin-stjerne. Hæderen havde den italienske restaurant kunnet pryde sig med siden 1997, hvor den for første gang fik tildelt en Michelin-stjerne. Era Ora var den første italienske restaurant i Danmark, der fik en Michelin-stjerne. På dette tidspunkt var det også småt med italienske restauranter rundt om i Europa, som havde en Michelin-stjerne.

Siden er Era Ora tre gange blevet udnævnt til den bedste restaurant i Danmark, og den er også blevet kåret til den bedste italienske restaurant uden for Italien.

Nu åbner et nyt koncept således snart. Spørgsmålet er blot, om Elvio Milleri kan skabe en lige så stor succes som tidligere.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.