Erhverv

RSA-aktionærer stemmer ja til salg til Tryg

Både Trygs og RSAs aktionærer har nu godkendt Trygs og Intacts køb af RSAs globale aktiviteter.

Artiklens øverste billede
Trygs adm. direktør, Morten Hübbe, glæder sig over udfaldet af dagens afstmning, hvor det blev et ja fra RSA Insurance Group til et salg. Foto: Gregers Tycho.

Forsikringsselskabet Tryg er kommet et skridt nærmere på at overtage det britiske forsikringsselskab RSA Insurance Group, der blandt andet ejer Codan Danmark.

Både Tryg og RSAs aktionærer har i dag stemt ja til salget, skriver Tryg i en pressemeddelelse. Aktionærerne har stemt ja til Trygs og Intacts bud på 7,2 mia. pund, hvor af Trygs andel udgør 4,2 mia. pund for RSAs aktiviteter i Sverige og Norge samt et delt finansielt ejerskab af danske Codan sammen med canadiske Intact.

»Vi er ekstremt glade for, at vi er nået hertil og at handlen ser ud til at blive en realitet. Det har da været et par nervepirrende uger op til RSAs afstemning, hvor der principielt har været andre aktører, der kunne melde sig på banen. Desto større er glæden kun over, at det nu ser ud til at lykkes, såfremt myndighederne godkender handlen,« udtaler Morten Hübbe, koncernchef i Tryg i en pressemeddelelse.

På den finansielle side, forventer Tryg at kunne øge sin toplinje med 45 pct. Fra 21,8 mia. kr. til 31,7 mia. kr.

Nu mangler blot myndighedernes godkendelser før handlen er en realitet, og Tryg bliver de nye ejere af svenske Trygg-Hansa og norske Codan.

Hvis en handel bliver til noget, vil de to købere drive aktiviteterne i Codan Danmark videre i et såkaldt joint venture. Det vil sige et slags partnerskab.

Et køb vil også betyde, at Tryg overtager det britiske selskabs aktiviteter i Sverige og Norge, mens at Intact Financial overtager forretningerne i Canada og Storbritannien.

På det danske marked er Codan Danmark det tredjestørste forsikringsselskab. Størst er Tryg, og derefter følger Topdanmark. Dermed vil Tryg blot udvide sin førsteplads med en overtagelse af Codan Danmark.

Den samlede pris på i alt 4,2 mia. pund skal primært finansieres gennem udstedelse af aktier - en såkaldt aktieemission - som er fuldt garanteret. TryghedsGruppen vil deltage i aktieemissionen ved at tegne nye aktier for ca. 9 mia. kr.

Nu er en omfattende godkendelsesproces hos de relevante myndigheder gået i gang, som forventes af vare 1. halvår 2021, før handlen er endeligt gennemført.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.