Erhverv

Datterselskab til Norwegian er krakket i Irland

Et leasingselskab under Norwegian-koncernen er blevet lukket. Kurator så ingen mulighed for at redde selskabet, der har fungeret som operatør for 24 Boeing-fly.

Foto: Tomm W. Christiansen/Bloomberg

Torskefjorden Leasing, et datterselskab til det kriseramte flyselskab Norwegian, er blevet afviklet i Irland. Det er sket efter, at flere af selskaberne i Norwegian-koncernen har været under konkursbeskyttelse i landet.

Det skriver Irish Times.

Torskefjorden Leasing har fungeret som operatør for 24 Boeing-fly, som siden er udlånt til koncernen. Ifølge mediet beløber gælden til kreditorerne i Norwegian sig til 5 mia. dollars, godt 31 mia. danske kroner.

Den udpegede kurator så ingen chance for at redde Torskefjorden Leasing, og gik derfor fredag til den irske Højesteret for at lukke selskabet endegyldigt. Angiveligt skulle ingen af kreditorerne have modsat sig afviklingen.

Udover Torskefjorden Leasing, som nu er krakket, er datterselskaberne Arctic Aviation Assets, Norwegian Air International, Drammensfjorden Leasing og Lysakerfjorden Leasing også under konkursbeskyttelse under irsk ret.

Sent sidste år anmodede Norwegians bestyrelse de irske domstole om udnævnelse af en kurator, der kunne sammensætte en overlevelsesplan for selskabet. I 2019 havde gruppen mere end 10.000 medarbejdere og drev 20 baser i 11 lande, ifølge Irish Times.

Sidste år var imidlertid vanskeligt for koncernen, der påbegyndte flere sparerunder samt en redningsplan, der skal redde selskabet fra afgrunden. Redningsplanen går blandt andet på at sælge aktier for fire milliarder norske kroner og muligheden for at omlægge gæld til aktier.

For nyligt meldte bestyrelsen i det pressede flyselskab ligeledes ud, at Norwegian fremover dropper langdistanceruter for udelukkende at fokusere på europæiske destinationer.

Det norske moderselskab Norwegian Air Shuttle er under konkursbeskyttelse i Norge. Det meste af selskabets aktiviteter foregår dog i Irland, så derfor er store dele af koncernens selskaber under konkursbeskyttelse netop der.

Læs også
Top job