Erhverv

DBU reddet af ny aftale: Arbejdernes Landsbank fortsætter som storsponsor

Idrætsklubber skal nu have lov til at have både spiludbydere og finansielle virksomheder som sponsorer samtidig.

Der må fortsat være reklamer med Arbejdernes Landsbank og spiludbydere på fodboldlandsholdets trøjer. Arkivfoto: Lars Poulsen

DBU og fodboldlandsholdet er i 11. time reddet af et flertal i Folketinget. Det betyder, at Arbejdernes Landsbank fortsætter som storsponsor.

Regeringen har fået flertal til en aftale, der sikrer, at sportsklubber og frivillige foreninger fortsat kan blive sponsoreret af banker og andre forbrugslånsudbydere - også selvom de samtidig har sponsorater fra spiludbydere.

Forbuddet mod markedsføring af forbrugslån gælder stadig i tv-reklameblokke og online i sammenhæng med spil og gambling.

I december 2019 blev der sat en stopper, for at bla. fodboldklubber og idrætsforeninger måtte blive sponsoreret af kviklånsselskaber og finansielle virksomheder på én gang.

Hovedformålet med aftalen dengang var at bryde forbindelsen mellem gamblingreklamer og kviklån med tårnhøje renter og omkostninger.

Det blev dengang vurderet, at mindst 20 topfodboldklubber og 50 tophåndboldklubber ville blive ramt - og altså også DBU. Men de kan nu ånde lettet op.

De nye regler betyder, at Arbejdernes Landsbank fortsætter som sponsor for DBU to år mere, forsikrer bankens Branding- og kommunikationsdirektør, Peter Froulund.

Vi har via DBU fået en langt bredere berøringsflade, og vi har fået rigtig mange kunder ud af det.

Peter Froulund, branding- og kommunikationsdirektør, Arbejdernes Landsbank

»Jeg har ikke set den endelige tekst, men med det, jeg har fået oplyst, fortsætter vi som sponsor, og det er super glædeligt, siger Peter Froulund.

Arbejdernes Landsbank har en fireårig kontakt med DBU. Der er to år tilbage af aftalen, som Arbejdernes Landsbank satte i bero på grund af de nye sponsorregler.

For Arbejdernes Landsbank har aftalen medført flere kunder.

»Vi har via DBU fået en langt bredere berøringsflade, og vi har fået rigtig mange kunder ud af det. Det har også givet os nogle muligheder digitalt, og vi forventer, det kommer os til gode i en periode med nedlukning af samfundet,« siger Peter Froulund.

Fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen understreger, at der med aftalen ikke rokkes ved reglerne om at stoppe kviklån med ublu renter.

»Samtidig lytter vi, når dansk idrætsliv siger, at økonomien bliver hårdt ramt. For de lokale håndboldklubber, fodboldklubber og lignende har alle en vigtig betydning for vores og ikke mindst danske børns fritidsliv,« siger Dan Jørgensen.

Markedsføring af forbrugslånsvirksomheder eller af kreditaftaler til forbrugere i forbindelse med markedsføring af spil eller spiludbydere vil fortsat være forbudt i en reklame både online, på tv, og i det offentlige rum, hvis markedsførings sker i forbindelse med spil eller spiludbydere.

»Vi er stadig meget opmærksomme på den aggressive markedsføring, der tidligere har fundet sted,« understreger Dan Jørgensen.

Aftalen skal nu behandles i Folketinget, og det ventes, at den kan træde i kraft inden sommeren.

Læs også
Top job