Serier

Hjemmearbejdsbølge fjerner kontorpladser

Corona rammer verden
Mange er pga. coronakrisen blevet hjemsendt. Men ikke alle kommer til at vende tilbage på kontoret. Foto: Edward Underwood Photography

Coronapandemien har fremtvunget behovet for hjemmearbejde i stor stil, og nu vil flere virksomheder bevare hjemmearbejdet, når den normale hverdag vender tilbage. 

En af landets største udlejere af erhvervsejendomme melder om, at mellemstore og store virksomheder vil reducere kontorkapaciteten med op til 30 pct.

Det skriver Børsen.

For mange af landets virksomheder har det været muligt at indføre hjemmearbejde i løbet af det coronaramte år, uden at det har sat betydelige aftryk på væksten.

Det får nu flere virksomheder til at skrue op for hjemmearbejdet permanent, skriver avisen.

- Stort set alle kigger på, om der er potentiale for at optimere deres kontorer. Hvis du er en global virksomhed, så er der kæmpe potentiale i at reducere med 15 pct. Der er mange penge at spare, som kan bruges andre steder, siger Gitte Andersen, som er stifter af Signal Arkitekter, til Børsen.

Ifølge avisen ses tendensen på tværs af flere brancher, da pandemien har været en øjenåbner for, at adskillige virksomheder kan indrette sig mere effektivt i fremtiden.

Forsikringsselskabet Codan er en af de mange virksomheder, der har valgt at beholde hjemmearbejdet, hvor selskabets medarbejdere skal arbejde fast fra hjemmekontoret to dage om ugen i det nye år, oplyser Børsen.

Læs også
Top job