Erhverv

Mia Wagner lukker Schur-arving og Maj Invest-direktør ind i sit firma

"Løvens Hule"-investoren har hentet nye kræfter ind til sin iværksættervirksomhed Nordic Female Founders.

Mia Wagner var tidligere direktør i familiekoncernen Freeway. Nu har hun kastet sig over sit eget projekt Nordic Female Founders. Foto: Stine Bidstrup

Erhvervskvinden Mia Wagner, især kendt fra DR-programmet ”Løvens Hule”, henter friske kræfter ind til sin nye virksomhed Nordic Female Founders.

Det drejer sig om Johan Schur, arving til den 175 år gamle milliardkoncern Schur, og direktør i Maj Invest Jeppe Christiansen, som sidder i bestyrelsen i en række af landets største virksomheder.

»Vi har tidligt på vores rejse valgt at kontakte Johan Schur og Jeppe Christiansen, fordi vi kender værdien af input udefra. Vi er meget stolte af, at to så kompetente kræfter har sagt ja til at styrke fundamentet for Nordic Female Founders,« siger Mia Wagner, der fungerer som adm. direktør i Nordic Female Founders, i en pressemeddelelse.

Nordic Female Founders
Nordic Female Founders forventer at få tre overordnede ben at stå på:
  • Som man kender Mia Wagner fra DR-programmet ”Løvens Hule”, vil Nordic Female Founders være investor. Som investeringsselskab vil vil Nordic Female Founders have fokus på at investere i virksomheder, kvinder står bag.
  • Virksomheden vil også være et samlingspunkt for mikro-business angels og facilitere mikroinvesteringer igen i startups etableret af kvinder. Det skal være mere tilgængeligt at investere, og derfor vil mikroinvesteringerne eksempelvis ligge på 200.000-500.000 kr. Som investor sætter man ikke kun sine penge i et enkelt selskab. I stedet investerer man sammen med andre investorer i en pulje, der investerer i flere forskellige iværksættere for at sprede risikoen.
  • Erfaringen hos de forskellige mikrobusiness angels skal aktiveres i bestyrelserne hos iværksættervirksomhederne. På den måde håber Nordic Female Founders at bidrage til vækst inden for kvindeligt iværksætteri og antallet af kvinder i bestyrelser.
  • Derudover vil Nordic Female Founders være et abonnementsbaseret fællesskab til 149 kr. om måneden, hvor kvinder kan dele erfaringer og blive klogere på forskellige emner ved at deltage i masterclasses om eksempelvis finansiering og fundraising. Fællesskabet har ifølge Mia Wagner til formål at nedbryde både indre og ydre barrierer bl.a. i forhold til at etablere sig som selvstændig erhvervsdrivende og skabe vækst.

Fremadrettet vil Mia Wagner eje knap halvdelen af Nordic Female Founders, mens hendes forretningspartner og tidligere kollega fra Freeway-koncernen Anne Stampe Olesen ejer en tredjedel. Endelig har Johan Schur nu ifølge cvr-registeret mellem 15 og 19,99 pct. af NFF Group Holding ApS, selskabet bag Nordic Female Founders.

Samtidig bliver Johan Schur bestyrelsesformand for virksomheden, mens Jeppe Christiansen skal være medlem af advisory boardet og långiver.

»Nordic Female Founders er først og fremmest en god investering, der arbejder for en utrolig vigtig dagsorden. Der er et stort potentiale, og jeg glæder mig til at følge virksomheden og de tilknyttede investeringers udvikling,« siger Johan Schur, der udover at være arving til Schur-koncernen også er ansvarlig for maskinvirksomheden Schur Technology.

Det er gennem Nordic Female Founders, at Mia Wagners investeringer i sjette sæson af ”Løvens Hule” placeres. Heriblandt investeringerne i malingfirmaet Decofarver og sportstøjsvirksomheden Eyda, ligesom Nordic Female Founders har investeret i læringsplatformen Female Invest.

Nordic Female Founders blev stiftet i oktober og beskæftiger seks ansatte. Virksomheden har et ønske om at gøre det nemmere at være kvindelig iværksætter i Danmark.

Læs også
Top job